GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών... (Επι)μένει Κυκλάδες

«(Επι)μένοντας Κυκλάδες» είναι ο τίτλος και το...περιέχομενο μιας σειράς δράσεων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που ξεκίνησαν τη Δευτέ...

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών... (Επι)μένει Κυκλάδες
«(Επι)μένοντας Κυκλάδες» είναι ο τίτλος και το...περιέχομενο μιας σειράς δράσεων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, με πρώτους προορισμούς τη Μήλο και την Κίμωλο.
Έως και τις 6 του μηνός, λοιπόν, η Μήλος και η Κίμωλος υποδέχονται το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κ.Ο.Α. (Γιώργος Μάνδυλας-βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης-βιολί, Πάρις Αναστασιάδις-βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης-βιολοντσέλο) για εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και συναυλίες, με τη στήριξη των δήμων Μήλου και Κιμώλου.
Ακολουθεί ο... απόπλους του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος-φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος-φαγκότο) στις 23 έως και τις 26 Νοεμβρίου για τη Σίφνο και τη Σέριφο, με συναφή αποστολή και αντιστοίχως με τη στήριξη των Δήμων Σίφνου και Σερίφου.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, από τις 4 έως τις 6 του μηνός, η 17μελής Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α. υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και με τη σύμπραξη της Ελληνογερμανίδας ραγδαίως ανερχόμενης πιανίστας Κυβέλης Dörken, θα «δέσει» στη Σύρο, με τη φροντίδα και τη στήριξη του δήμου Σύρου.
Αυτοί οι πέντε κυκλαδίκτικοι σταθμοι είναι μόνο η αρχή «σ' ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να συναντήσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους μόνιμους κατοίκους των πανέμορφων Κυκλάδων, να τους προσφέρει στιγμές ψυχαγωγίας μέσα από ενδιαφέρουσες συναυλίες και να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΑ και καταλήγει:
«Το πρόγραμμα "(Επι)μένοντας Κυκλάδες" εντάσσεται στο πολύ μεγαλύτερο και πλουραλιστικό πρόγραμμα που εκπροσωπεί την εκπαιδευτική και κοινωνική αποστολή της Ορχήστρας, αποστολή εξίσου σημαντική με το καλλιτεχνικό έργο της Κ.Ο.Α η οποία έχει την πεποίθηση ότι η μουσική δεν είναι μία πολυτέλεια προορισμένη μόνον για μυημένους ή προνομιούχους, αλλά ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση