GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιοδοξία στην ΑΕΚ μετά την πρώτη του Πογέτ

Το ζητούμενο ήταν η νίκη, αλλά δεν ήρθε και η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους 10 βαθμούς. Ωστόσο στην ΑΕΚ έχουν λόγους να είναι α...

Αισιοδοξία στην ΑΕΚ μετά την πρώτη του Πογέτ

Το ζητούμενο ήταν η νίκη, αλλά δεν ήρθε και η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους 10 βαθμούς. Ωστόσο στην ΑΕΚ έχουν λόγους να είναι αισιόδοξοι για τη συνέχεια μετά το άκρως θετικό ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ, στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. 

Ο Ουρουγουανός προπονητής μπορεί να είχε μόλις μιάμιση προπόνηση στη νέα του ομάδα, αλλά δεν έδειξε να φοβάται και μετέδωσε αυτή την ψυχολογία στους παίκτες του. Ζούσε το ντέρμπι έντονα, δεν κάθισε στιγμή στον πάγκο του και έδινε διαρκώς οδηγίες, αποφεύγοντας τα νεύρα που θα μπορούσαν να μεταδοθούν εντός αγωνιστικού χώρου. Οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίστηκαν πολύ πιο αποφασιστικοί σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ντέρμπι, απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όπου έφυγαν ηττημένοι από το γήπεδο κι αυτό πιστώνεται ΚΑΙ στο νέο τους καθοδηγητή. 

Παράλληλα, ο 47χρονος τεχνικός έδειξε καλά διαβασμένος. Απέφυγε τα πειράματα σε πρόσωπα και διατάξεις, αφού δεν είχε το χρόνο να περάσει τα στοιχεία που σταδιακά θέλει να προσθέσει στο παιχνίδι της ΑΕΚ και «έχτισε» πάνω στις καλές βάσεις που έχει η ομάδα από τον Τραϊανό Δέλλα. Παράλληλα, έδειξε να έχει καλή γνώση του υλικού του, καθώς δεν έκανε παράλογες επιλογές ή λάθος τοποθετήσεις παικτών, ενώ ήταν σωστή η αντίδρασή του όταν ο Παναθηναϊκός απέκτησε την υπεροχή στο δεύτερο μέρος αλλάζοντας τη διάταξή του. Η αλλαγή του Κορδέρο απορρόφησε την πίεση στο κέντρο και η «Ένωση» δεν απειλήθηκε σοβαρά στη συνέχεια. 

Δεν υπήρχαν πολλά περισσότερα να ζητήσει κανείς, αφού για το γκολ που έλειψε δεν υπήρχαν επιλογές. Τα χέρια του προπονητή ήταν δεμένα, μιας και ο Τζεμπούρ είναι ακόμη στα πιτς και ο Αραβίδης εκτός μάχης. Πάντως ακόμη κι έτσι, η ΑΕΚ είχε 2-3 φάσεις που με λίγη περισσότερη προσοχή ή τύχη θα μπορούσαν να της χαρίσουν τη νίκη. 

Ο «Γκας» ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη διάθεση των παικτών του και τους συνεχάρη μετά το τέλος του αγώνα. Για τα υπόλοιπα, κυρίως για την τελική πάσα και κάποια λάθη που μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, υπάρχει χρόνος να δουλέψει μαζί τους για να έρθει η πολυπόθητη βελτίωση. 

Ξεκούραση και μετά Αστέρας 

Ο Γκουστάβο Πογέτ έδωσε ρεπό στους παίκτες του για τη Δευτέρα και από αύριο θα αρχίσει η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός σε αυτό το παιχνίδι αναμένεται να μην έχει στη διάθεσή του τον Πέτρο Μάνταλο, που αποχώρησε με βαρύ διάστρεμμα και όλα δείχνουν πως θα επανέλθει μετά τη διακοπή πρωταθλήματος που ακολουθεί. Ο Ρόναλντ Βάργκας έχει ένα αιμάτωμα στη μέση, αλλά δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ όλα δείχνουν πως ο Χρήστος Αραβίδης θα επανέλθει από το αιμάτωμα στη γάμπα που τον κράτησε εκτός ντέρμπι. 

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση