GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καπνός και νερό στην πλατεία Ταξίμ για τη δολοφονία του Κούρδου δικηγόρου

Σκηνή νέων βίαιων διαδηλώσεων που πιθανόν ανοίγουν νέο κύκλο βίας και αναταραχής στην Τουρκία η πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. ...

Καπνός και νερό στην πλατεία Ταξίμ για τη δολοφονία του Κούρδου δικηγόρου
Σκηνή νέων βίαιων διαδηλώσεων που πιθανόν ανοίγουν νέο κύκλο βίας και αναταραχής στην Τουρκία η πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Δακρυγόνα και αντλίες νερού χρησιμοποιεί η αστυνομία προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές που εξεγέρθηκαν μετά τη δολοφονία του Κούρδου δικηγόρου Ταχίρ Ελτσί, που σκοτώθηκε σε επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά).
Όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την λεωφόρο Ιστικλάλ και αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ελτσί, ενός προασπιστή του αγώνα των Κούρδων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
«Δεν θα μπορέσετε να μας σκοτώσετε όλους», «το Κράτος εγκληματίας θα λογοδοτήσει» ή «ο Ταχίρ Ελτσί είναι αθάνατος» φώναζαν οι συμμετέχοντες.
Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης διέλυσαν το πλήθος των διαδηλωτών κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων.
Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Ταχίρ Ελτσί πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Άγκυρα και στη Σμύρνη (δυτικά).
Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν και στο Ντιγιάρμπακιρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση