GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Χτύπημα" από τους (φίλους μας....) Γάλλους: "Ο Αμπααούντ πέρασε από την Ελλάδα!"

Ενοχλημένη είναι η Αθήνα από τις δηλώσεις του Γάλλου Υπουργού Εσωτερικών που εμπλέκει την Ελλάδα αναφορικά με τον αρχιτρομοκράτη των Τζιχ...

Ενοχλημένη είναι η Αθήνα από τις δηλώσεις του Γάλλου Υπουργού Εσωτερικών που εμπλέκει την Ελλάδα αναφορικά με τον αρχιτρομοκράτη των Τζιχαντιστών Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Mε λύπη ενημερωθήκαμε από ανοικτές πηγές, ότι ο ΥΠ.ΕΣ. της Γαλλίας κος Bernard CΑZNEUVE, στο πλαίσιο ανακοίνωσης τύπου ανέφερε ότι, Υπηρεσία πληροφοριών «εκτός Ευρώπης», τους ενημέρωσε πως ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Βέλγο-Μαροκινός υπήκοος και κάτοικος Βελγίου στο Molenbeek Saint Jean, ABDELHAMID ABBOUD, διήλθε από την Ελλάδα. Η πληροφορία αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς. Παρακαλούμε τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές όπως στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προβούν δημοσίως άμεσα, στις σχετικές διευκρινήσεις».

Κινητό που φερόταν να χρησιμοποιεί ο ίδιος ο Αμπααούντ είχε εντοπιστεί στο Παγκράτι όχι όμως και ο ίδιοςΟ διαβόητος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο 27χρονος Βέλγο-Μαροκινός που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής επίθεσης του ISIS στο Παρίσι φαίνεται να απασχόλησε πέρυσι τον Ιανουάριο την Αθήνα, όταν ενημερώθηκαν οι ελληνικές από τις βελγικές Αρχές την περίοδο του περιστατικού στο Βερβιέ, πως κινητό που χρησιμοποιούσε εξέπεμψε σήμα τα Χριστούγεννα από την περιοχή της Ομόνοιας.
Ακολούθησε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου τότε είχαν συλληφθεί δυο Μαροκινοί και ένας Αλγερινός. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής είχαν εντοπίσει και την ύποπτη sim, ωστόσο αυτή δεν ανήκε σε κανέναν από τους συλληφθέντες.
Το τηλέφωνο αυτό ανήκε πιθανότατα στον ίδιο τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος όμως δεν βρέθηκε ποτέ. Μετά από απίστευτες παλινωδίες των Βέλγων που κράτησαν περίπου δύο 24ωρα, απάντησαν τελικά στις ελληνικές Αρχές πως οι προσαχθέντες από το Παγκράτι δεν είχαν καμία σχέση με την δική τους υπόθεση και έτσι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι πλην ενός Αλγερινού που αποφάσισαν τελικά πως έπρεπε να εξεταστεί περαιτέρω, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει στην έκδοσή του στο Βέλγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση