GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός θέτει υπό αμφισβήτηση τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αντιμετωπίσει τόσο σοβαρές καταστάσεις τα τελευταία...

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός θέτει υπό αμφισβήτηση τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αντιμετωπίσει τόσο σοβαρές καταστάσεις τα τελευταία χρόνια που ήρθε η ώρα για να επανεξετάσει τις βασικές παραμέτρους αυτής της συνύπαρξης και στη συνέχεια να τροποποιήσει τις ιδρυτικές της συνθήκες.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με μία ολλανδική πρόταση για τη σύσταση ενός στενού πυρήνα με τη θέσπιση εξωτερικών συνοριακών ελέγχων, μίας "μίνι ζώνης Σένγκεν", ο Ορμπάν απάντησε ότι, όχι μόνο η ζώνη Σένγκεν, αλλά και άλλες παράμετροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σήμερα μη λειτουργικές και πρέπει να αναθεωρηθούν.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η προσφυγική κρίση και η ενίσχυση της τρομοκρατικής απειλής έχουν καταστήσει αναγκαία την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων στον τομέα της ασφάλειας και του ελέγχου των συνόρων, ενώ η πρόσφατη κρίση στην ευρωζώνη έθεσε ερωτήματα ως προς την ύπαρξη κοινής νομισματικής πολιτικής χωρίς κοινή οικονομική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση