GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ σε όλο τον κόσμο από τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα

Συγκλονισμένοι από το μπαράζ δολοφονικών επιθέσεων στο Παρίσι, οι ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αλλά και ο Αμερικανό...

Σοκ σε όλο τον κόσμο από τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα

Συγκλονισμένοι από το μπαράζ δολοφονικών επιθέσεων στο Παρίσι, οι ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αλλά και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και την αλληλεγγύη τους προς τον γαλλικό λαό και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έγραψε: "Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι απόψε. Οι σκέψεις μας και προσευχές μας στρέφονται στον γαλλικό λαό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε".

"Συγκλονισμένος" από τις επιθέσεις δήλωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στη Γαλλία, επίσης μέσω Twitter.

Για μια "εξωφρενική προσπάθεια να τρομοκρατηθούν αθώοι πολίτες" έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, δεσμευόμενος ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να "προσαχθούν αυτοί οι τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης".

Οι επιθέσεις στο Παρίσι αποτελούν πλήγμα εναντίον "όλης της ανθρωπότητας και των οικουμενικών μας αξιών", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την στήριξή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμα του προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

"Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον Γαλλικό λαό", είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Ολάντ.

Συλλυπητήρια εξέφρασε στον Γάλλο πρόεδρο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

"Συγκλονισμένος και άναυδος από τα γεγονότα στο Παρίσι" δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με ανάρτησή του στο Twitter.

"Βαθιά συγκλονισμένη από τις ειδήσεις και τις εικόνες που φθάνουν από το Παρίσι", δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι η σκέψη της είναι αυτές τις ώρες "με τα θύματα των, προφανώς τρομοκρατικών, επιθέσεων", με τους συγγενείς, καθώς και με όλους τους ανθρώπους στο Παρίσι. "Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την γαλλική κυβέρνηση και της έχει μεταφέρει την συμπάθεια και την αλληλεγγύη των ανθρώπων στην Γερμανία", τόνισε η κυρία Μέρκελ σε ανακοίνωσή της.

"Μαζί με τους Γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση κατά του Παρισιού και της Ευρώπης", έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Facebook.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, αποφάσισε την άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε δεκάδες ευαίσθητες τοποθεσίες-πιθανούς στόχους επιθέσεων, ειδικά στην γαλλική πρεσβεία και τα προξενεία στις πόλεις της Ρώμης, του Μιλάνου και της Νάπολης. Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόκειται να προεδρεύσει, αύριο νωρίς το πρωί, σε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό εσωτερικών και στενών συνεργατών, για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο πρόκειται να κηρυχθεί από τον πάπα Φραγκίσκο η έναρξη του Αγίου Έτους των Καθολικών, στον ναό του Αγίου Πέτρου. Υπό το φως των τραγικών εξελίξεων στην Γαλλία, αναμένεται να ληφθούν εξαιρετικά υψηλά μέτρα ασφαλείας, από την στιγμή που το Βατικανό θεωρείται εδώ και καιρό ένας από τους κύριους στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση