GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα αεροπορική τραγωδία στο Νότιο Σουδάν – Δεκάδες νεκροί

Πάνω από σαράντα πτώματα έχουν εντοπιστεί στο σημείο που κατέπεσε σήμερα το πρωί αεροπλάνο στο Νότιο Σουδάν. Το φορτηγό αεροσκάφος συνε...

Νέα αεροπορική τραγωδία στο Νότιο Σουδάν – Δεκάδες νεκροί

Πάνω από σαράντα πτώματα έχουν εντοπιστεί στο σημείο που κατέπεσε σήμερα το πρωί αεροπλάνο στο Νότιο Σουδάν. Το φορτηγό αεροσκάφος συνετρίβη την Τετάρτη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τζούμπα.

Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 10 νεκρούς και δύο επιζώντες, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού. "Του δυστυχήματος επέζησαν δύο άνθρωποι, ένα μέλος πληρώματος και ένα παιδί", δήλωσε ο εκπρόσωπος της νοτιοσουδανικής προεδρίας Ατένι Ουέκ Ατένι στο Ρόιτερς.  Ωστόσο οι αρχές δεν έδωσαν ακριβή απολογισμό τους πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος ή άλλες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, επρόκειτο για εμπορική πτήση με 5μελές ρωσικό πλήρωμα και επτά επιβάτες.  Όμως, αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο της συντριβής καταμέτρησαν τουλάχιστον 40 σορούς, χωρίς να είναι εξακριβωμένο πόσες ανήκουν σε επιβάτες του αεροπλάνου. Το αεροσκάφος έπεσε σε κατοικημένη περιοχή και ίσως ανάμεσα στα θύματα να βρίσκονται και άνθρωποι που ήταν στο έδαφος.

Ο Radio-Miraya της Αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν, ανέφερε στο Twitter ότι το "φορτηγό αεροσκάφος με προορισμό το Πάλος, στην πολιτεία του Άνω Νείλου (βορειοανατολικά) συνετρίβη σε απόσταση 800 μέτρων από τον διάδρομο απογείωσης του διεθνούς αεροδρομίου της Τζούμπα".

Μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι το πτερύγιο της ουράς του αεροπλάνου και άλλα μέρη ήταν διάσπαρτα κατά μήκος της όχθης του ποταμού Λευκού Νείλου, κοντά στο αεροδρόμιο. 

Φωτογραφεία αρχείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση