GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανησυχίες για τον πληθωρισμό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Την ανησυχία του ότι οι επενδυτές ίσως χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει τις τ...

Ανησυχίες για τον πληθωρισμό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Την ανησυχία του ότι οι επενδυτές ίσως χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει τις τιμές σε ανοδική τροχιά εξέφρασε από την Φρανκφούρτη ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει έτοιμη να αναλάβει δράση.

Ο Κονστάνσιο αναφέρθηκε σε έρευνες που δείχνουν πως εξασθενεί η εμπιστοσύνη ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει τον πληθωρισμό κοντά στο στόχο του 2% ετησίως.

“Οι πρόσφατες εξελίξεις των [...] μέτρων δημιουργούν κάποιες ανησυχίες για αποσταθεροποίηση των μακροπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό”, επεσήμανε ο Κονστάνσιο.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επίσης εξέφρασε ουσιαστικά την ίδια ανησυχία από το Μιλάνο, αναφερόμενος στον κίνδυνο η αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας να “εμποδίσει την επιστροφή στη σταθερότητα τιμών μεσοπρόθεσμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση