ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

"Κανένα παιδί δεν πρέπει να επιβιβάζεται στις βάρκες του θανάτου"

Share it:

“Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο προς την ανάπτυξη. Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα επενδυτικό κλίμα. Πρέπει να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς, όπως το έκανε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Η ύφεση δεν μπορεί να πνίγει άλλο την χώρα μας και οι εταίροι μας οφείλουν να κατανοήσουν αυτή την αναγκαιότητα”, τόνισε η Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι “ανέφερα στον κ. Σουλτς ότι το προσφυγικό είναι ένα θέμα που αφορά όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα και τον ενημέρωσα για τις δέκα προτάσεις που χθες καταθέσαμε”.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι πρέπει να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε τα βασικά κέντρα καταγραφής να δημιουργηθούν στην Τουρκία, στον Λίβανο, στην Ιορδανία, και η διακίνηση των προσφύγων για μετεγκατάσταση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται από εκεί με “επίσημο” και ασφαλή τρόπο, χωρίς τους αδίστακτους διακινητές, που οδηγούν σε θάνατο αθώους ανθρώπους.

Και συμπλήρωσε: “Η προσφυγιά θέλει ανθρωπιά και αλληλεγγύη που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του ευρωπαϊκού ιδεώδους. Με προτεραιότητα τις πιο ευάλωτες ομάδες. Κανένα παιδί δεν πρέπει να επιβιβάζεται στις βάρκες του θανάτου. Η Ελλάδα που βρίσκεται πέντε χρόνια σε μεγάλη κρίση, χρειάζεται γενναία ευρωπαϊκή βοήθεια για να αναλάβει το δικό της μερίδιο στην υπόθεση των προσφύγων. Βοήθεια που δεν πρέπει να συμψηφίζεται με τα άλλα θέματα που απασχολούν τη χώρα”.
Share it:
Reactions:

Εξωτερική πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση