GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός ήταν ο Κώστας Τσάκωνας – ΒΙΝΤΕΟ

Πριν από λίγα χρόνια η ψευδής είδηση του θανάτου του Κώστα Τσάκωνα, που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, αναστάτωσε τους φίλους και συγγενείς...

Αυτός ήταν ο Κώστας Τσάκωνας – ΒΙΝΤΕΟ
Πριν από λίγα χρόνια η ψευδής είδηση του θανάτου του Κώστα Τσάκωνα, που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, αναστάτωσε τους φίλους και συγγενείς του γνωστού ηθοποιού, ο ίδιος όμως το είχε χειριστεί όπως ήξερε καλύτερα. Με χιούμορ και ανέκδοτα.
«Θα πάω σε κανά γιατρό να μου πει μήπως πέθανα και δεν το ξέρω», είχε απαντήσει τότε στους δημοσιογράφους, ενώ συνέχισε με χιούμορ λέγοντας: «Λες να σου μιλάω από τον άλλο κόσμο και να μη το ξέρω; Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας λέει ότι θέλει!», αποκρίθηκε ο γνωστός ηθοποιός που χάριζε απλόχερα το γέλιο.
Το βράδυ της Τετάρτης, σε ηλικία 72 ετών, ο πολυαγαπημένος ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας, άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Κώστας Τσάκωνας βρισκόταν αντιμέτωπος με την επάρατη νόσο και είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στην ουροδόχο κύστη σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας.
Παρά τα προβλήματα της ασθένειάς του, αντιμετώπιζε την κατάσταση με χιούμορ και δεν έχανε το κουράγιο του.
Υπήρξε  ένας από τους ηθοποιούς που άφησαν ιστορία στον κινηματογράφο, αλλά και την περίοδο της παντοκρατορίας της βιντεοκασέτας.
«Εγώ έχω το χάρισμα ότι γεννήθηκα με την φάτσα και τη φωνή του Καραγκιόζη», είχε αναφέρει με χιούμορ σε συνέντευξη του ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Η ζωή μου είναι βίος και ξυπολιτεία. Ξυπόλυτος κυκλοφορούσα μικρός. Θυμάμαι τα πρώτα μου παπούτσια, μου τα πήρε ο πατέρας μου εννέα χρονών».
Βιογραφία:
Ο Κώστας Τσάκωνας γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα και φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη».
Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στη συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση.
Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση