GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία: Επίσημη παραδοχή ότι το αεροπλάνο έπεσε από τρομοκρατική ενέργεια

Περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τη συντριβή του ρωσικού airbus στο Σινά με 224 νεκρούς, οι ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών FSB παραδ...

Ρωσία: Επίσημη παραδοχή ότι το αεροπλάνο έπεσε από τρομοκρατική ενέργεια
Περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τη συντριβή του ρωσικού airbus στο Σινά με 224 νεκρούς, οι ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών FSB παραδέχτηκαν σήμερα επισήμως ότι το αεροσκάφος έπεσε εξαιτίας βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε αυτό.  "Η συντριβή οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση" ανακοίνωσε χαρακτηριστικά το Κρεμλίνο, ύστερα από συνάντηση του επικεφαλής του FSB, με τον Ρώσο πρόεδρο. 
"Κατά τη διάρκεια της πτήσης πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ισχύος 1 κιλού TNT", διευκρινίζεται.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις ειδικές ρωσικές υπηρεσίες να αναζητήσουν τους υπεύθυνους.
Την ίδια ώρα, οι αιγυπτιακές αρχές δήλωσαν ότι κρατούν δύο υπαλλήλους του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ, που θεωρούνται ύποπτοι ότι βοήθησαν εκείνους που τοποθέτησαν τη βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος.
Το ρωσικό Airbus με 224 επιβάτες και πλήρωμα συνετρίβη στην Χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου. Από τους 217 επιβάτες, οι 214 ήταν Ρώσοι τουρίστες που επέστρεφαν στην πατρίδα τους, ανάμεσα τους και 17 παιδιά και τρεις επιβάτες ήταν Ουκρανοί. 
Το αεροπλάνο - ένα Airbus A-321 jet- είχε απογειωθεί  από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη και άνηκε στην Ρωσική αεροπορική εταιρία Kogalymavia. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση