GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρίσι: Το DNA θα λύσει το μυστήριο γύρω από τον Αμπαούντ

Μυστήριο παραμένει ακόμα το αν ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είναι τελικά ο δεύτερος νε...

Παρίσι: Το DNA θα λύσει το μυστήριο γύρω από τον Αμπαούντ
Μυστήριο παραμένει ακόμα το αν ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είναι τελικά ο δεύτερος νεκρός της χθεσινής 7ωρης επιχείρησης στον Σεν Ντενί.
Σύμφωνα με δυο υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, ο Αμπαούντ σκοτώθηκε στην επιχείρηση των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας, μαζί με την γυναίκα-καμικάζι που ανατινάχθηκε πριν την πιάσουν, η οποία είναι πιθανότατα ξαδέρφη του.
Η 26χρονη Χάσνα Αιτμπουλάχσεν φέρετε να έκανε ένα τηλεφώνημα πιθανότατα προκειμένου να ειδοποιήσει τους συνεργούς της, λίγα δευτερόλεπτα πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά. Σε καταγεγραμμένο υλικό από το σημείο της επίθεσης, ακούγεται αστυνομικός να την ρωτάει "που είναι ο φίλος σου" και εκείνη να απαντάει "δεν είναι φίλος μου".
Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Αμπαούντ– ανακοίνωσαν όμως ότι δεν είναι αναμέσα στους 7 συλληφθέντες, ούτε ανάμεσα σε αυτούς που ταυτοποιήθηκαν.
Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχουν κάνει γνωστό είναι ότι ιατροδικαστικές ομάδες διερευνούν κατά πόσον το σώμα του άνδρα που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί ανήκει στον εγκέφαλο τον τρομοκρατικών επιθέσεων, με τη λήψη γενετικού υλικού.
Ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός είχε χτυπηθεί από πολλά βλήματα, πιθανότατα και από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Σύμφωνα με  τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, Πιερ Ανρί Μπραντέ, οι έρευνες της σήμανσης και των ιατροδικαστών γίνονται "με σχολαστικό τρόπο" σε έναν χώρο γεμάτο με συντρίμμια καθώς "κατά τις βίαιες συγκρούσεις το διαμέρισμα και τα διπλανά του υπέστησαν μεγάλες καταστροφές" και μάλιστα "ένα πάτωμα κατέρρευσε".
Την ίδια ώρα, οι γαλλικές  αρχές δεν αποκλείουν να σκοτώθηκε και "τρίτος τρομοκράτης" στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί - είδηση που μετέδωσαν αρκετά ξένα μέσα. "Δεν αποκλείεται, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που βρέθηκαν στο χώρο, να έχει σκοτωθεί και τρίτος τρομοκράτης", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ενώ ο υπουργός Μπερνάρ Καζνέβ είχε δηλώσει στο κοινοβούλιο ότι "υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και ίσως και περισσότεροι", χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.
Επιμέλεια: Ελένη Λογοθέτη


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση