GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργούν οι δημοσιογράφοι των Financial Times

Έχουν οι καιροί γυρίσματα και αυτοί που συνήθως καλύπτουν (δημοσιογραφικά) τις απεργίες άλλων απεργούν τώρα οι ίδιοι. Όπως ανακοινώθηκ...

Απεργούν οι δημοσιογράφοι των Financial Times
Έχουν οι καιροί γυρίσματα και αυτοί που συνήθως καλύπτουν (δημοσιογραφικά) τις απεργίες άλλων απεργούν τώρα οι ίδιοι. Όπως ανακοινώθηκε οι δημοσιογράφοι των Financial Times θα απεργήσουν, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο πρόγραμμα συνταξιοδοτήσεων του ομίλου οι οποίες προτείνονται από τον νέο ιδιοκτήτη του, την ιαπωνική εταιρεία Nikkei.
Το Εθνικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων ανέφερε πως τα δύο τρίτα των μελών του στην οικονομική εφημερίδα ψήφισαν και το 92% αυτών υποστηρίζουν την κινητοποίηση για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που προτείνονται από την διεύθυνση της εφημερίδας και την Nikkei.
Μέλη του συνδικάτου λένε πως οι νέοι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα περίπου 4 εκατ. στερλίνες που θα εξοικονομηθούν από τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό για να πληρώσουν το ενοίκιο για τα γραφεία της εφημερίδας στο Σάουθγουορκ Μπριτζ του Λονδίνου, ιδιοκτήτης των οποίων εξακολουθεί να είναι η εταιρεία Pearson, στην οποία ανήκε προηγουμένως η εφημερίδα.
Οι Financial Times και ο διευθυντής τους, ο Λάιονελ Μπάρμπερ, δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα για να σχολιάσουν.
Η Pearson συμφώνησε τον Ιούλιο να πουλήσει την εφημερίδα στην ιαπωνική Nikkei έναντι 1,3 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση