GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

G20 VS πολυεθνικών: Η Σύνοδος υιοθέτησε σχέδιο κατά της φοροαποφυγής

Στόχος ο... πολυσυζητημένος έλεγχος των μεγάλων, πολυεθνικών εταιρειών και οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου G20, υιοθ...

G20 VS πολυεθνικών: Η Σύνοδος υιοθέτησε σχέδιο κατά της φοροαποφυγής

Στόχος ο... πολυσυζητημένος έλεγχος των μεγάλων, πολυεθνικών εταιρειών και οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου G20, υιοθέτησαν οριστικά ένα σχέδιο κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών. Το σχέδιο φέρει την υπογραφή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η G20 υπογράμμισε πως έχει "κρίσιμη" σημασία το σχέδιο αυτό να τύχει μιας "ευρείας και συνεπούς εφαρμογής", ιδιαίτερα όσον αφορά το ευαίσθητο θέμα των συμφωνιών μεταξύ εφοριών και πολυεθνικών (tax rulings), και "ενθάρρυνε" τις αναπτυσσόμενες χώρες να συμμετάσχουν στην κίνηση.

Στην τελική ανακοίνωση των ηγετών της Συνόδου, που γίνεται στη βαρειά σκιά των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι, οι ηγέτες της G20, τόνισαν ακόμη ότι παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο για την αύξηση της συλλογικής παραγωγής τους κατά 2% επιπλέον έως το 2018, μολονότι η ανάπτυξη παραμένει συνολικά άνιση και ασθενέστερη απ' ό,τι αναμενόταν.

Στην τελική ανακοίνωση της συνόδου υπογραμμίζονται εξάλλου προηγούμενες δεσμεύσεις σχετικά με τις νομισματικές ισοτιμίες και υποσχέσεις για αντίσταση στον προστατευτισμό.

"Κορυφαία προτεραιότητά μας είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αναπτυξιακών στρατηγικών μας που περιλαμβάνουν μέτρα για στήριξη της ζήτησης και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", αναφέρεται επίσης στην τελική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση