GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 100.000 νοικοκυριά

Το πράσινο φως για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε 100.000 οφειλέτες έχει δώσει η ΔΕΗ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη που ...

H ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 100.000 νοικοκυριά
Το πράσινο φως για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε 100.000 οφειλέτες έχει δώσει η ΔΕΗ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος διευκρίνισε πως πρόκειται για νοικοκυριά που δεν είναι φτωχά, μπορούν να πληρώσουν υπό προϋποθέσεις αλλά δεν το πράττουν.
Παράλληλα ο κ. Αδαμίδης προανήγγειλε επέκταση του «σαφάρι» ελέγχων για την είσπραξη απλήρωτων λογαριασμών, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα ανέρχονται σε 2.100.000, με τα «φέσια» να ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ σε σύνολο 2,5 δισ. ευρώ χρεών.
«Μιλάμε για προφίλ καταναλωτών που δεν έχουν αδυναμία να πληρώσουν, απλά είναι μπαταχτσήδες. Η επιλογή της ΔΕΗ είναι μονόδρομος» σημείωσε ο κ. Αδαμίδης, επαναλαμβάνοντας ότι εάν η Επιχείρηση δεν καταφέρει να εισπράξει τα οφειλόμενα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέα αύξηση των τιμολογίων.
Προς επίρρωση των λεγομένων του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ σημείωσε ότι πολλά από αυτά τα νοικοκυριά επιλέγουν να πληρώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα αντί για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ αναφερόμενος σε μεγαλοοφειλέτες σημείωσε ότι «αφήνουν φέσι στη ΔΕΗ και υπογράφουν συμβόλαια με άλλους παρόχους, χωρίς να πληρώσουν τα προηγούμενα χρέη».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ διευκρίνισε ότι όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, διαβεβαιώνοντας ότι η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε αυτές τις περιπτώσεις σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

1 σχόλιο

  1. Να καταφεύγουν στήν Δικαιοσύνη οι θιγόμενοι ή άρρωστοι αν η ΔΕΗ προχωρά σε βίαιη διακοπή τής παροχής τους.Αδιανόητο να υπάρχει πολίτης χωρίς ρεύμα.
    Η ΔΕΗ ΑΕ εφσρμόζοντας τήν καθιερωμένη πρακτική της προχωρά σε περίοδο οικονομικής καχεξίας στήν διακοπή παροχής ηλεκυρικού ρεύματος σε συμβεβλημένους με αυτήν...
    πού λόγω αντικειμενικής και πρόσκαιρης αδυναμίας δέν έχουν πληρώσει ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος πού ανέρχονται πάνω από 1.000ευρώ για οκτώ τουλάχιστον μήνες,χωρίς διακρίσεις άν πρόκειται για ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες χαμηλοσυνταξιούχους η άνεργους μέσα στόν βαρύ χειμώνα με πρωτοφανή σκληρότητα και αναλγησία. Δέν έχει μεριμνήσει ώς οφείλει η σκληροτράχηλη ΔΕΗ Α.Ε με το πανάκριβο τιμολόγιο, ούτε για τούς άρρωστους ,αιμοκαθαιρόμενους ,όσους πάσχουν από πνευμονικές νόσους καί έχουν ανάγκη ηλεκτρικού ρεύματος για οξυγόνο η καρκινοπαθείς πού κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τήν ζωή τους εξαιτίας τής βίαιης διακοπής τής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Συμβουλεύω και προτείνω τούς συμπολίτες μου να καταφεύγουν σν η ΔΕΗ προχωρά αντισυμβατικά αντί διευκόλυνσης σε περίοδο φτώχειας και ανέχειας σε αποκοπή αρνούμενη ευνοικό διακανονισμό περισσότερων δόσεων στούς λεγόμενους κακοπληρωτές, στήν τακτική η ακόμη ποινική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τήν και ζητώντας έννομη προστασία μέ τήν λήψη ασφαλιστικών μέτρων , διότι μέ τήν αντισυμβατική και όλως καταχρηστική ενέργεια της αυτή τούς αποστερεί ένα έννομο αγαθό και παράλληλα εκθέτει σέ σοβαρό κίνδυνο τήν υγεία η τήν ζωή συνανθρώπων μας Ζητώ από τήν.διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ να μειώσει τα τιμολόγια της και να εφαρμόσει διαφορετική τιμολογιακή και πιο ευέλικτη κοινωνική πολιτική.

    Βασίλης Δ.ΝΟΥΛΕΖΑΣ.
    Δικηγόρος ΑΠ
    email.lawofficenoulezas@gmail.com.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση