GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H 22χρονη που έσκισε το σακάκι του Κουμουτσάκου: Εγώ είμαι στη φωτογραφία

Η 22χρονη που εμφανίζεται σε βίντεο να τραβάει το σακάκι του Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεχόταν επίθεση κατ...

H 22χρονη που έσκισε το σακάκι του Κουμουτσάκου: Εγώ είμαι στη φωτογραφία

Η 22χρονη που εμφανίζεται σε βίντεο να τραβάει το σακάκι του Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεχόταν επίθεση κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας των Ποντίων στο Σύνταγμα, κατέθεσε σήμερα στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη υποστήριξε ότι εκείνη είναι που φαίνεται στο βίντεο να τραβάει το σακάκι του βουλευτή, όπως είπε όμως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες.

Εξάλλου Η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα στο περιστατικό της επίθεσης σε βάρος της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Κατά τη  διερευνητική διαδικασία συγκεντρώθηκε προανακριτικό υλικό και ταυτοποιήθηκαν συνολικά πέντε ημεδαποί δράστες και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες ηλικίας 22, 22, 24 και 38 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 22 ετών.

Από τους παραπάνω δράστες ο 24χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (06-11-2015).  Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία Με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε την 07-11-2015 στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αίροντας την κράτησή του.

Οι υπόλοιποι τέσσερις αναζητήθηκαν επισταμένως με σκοπό να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου. Μετά την παρέλευση των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας (μεσάνυχτα της 06-11-2015), δεν ήταν δυνατή η σύλληψή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Την 09-11-2015 από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εκδόθηκε παραγγελία Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Πρωινές ώρες της 11-11-2015, εντοπίσθηκαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ο 22χρονος και η 22χρονη, στους οποίους επιδόθηκαν κλήσεις και έλαβαν προθεσμία προκειμένου σήμερα (13-11-2015) να καταθέσουν έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις.

Ο 22χρονος προσήλθε σήμερα, έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησε προθεσμία να καταθέσει σχετικό υπόμνημα τη Δευτέρα (16-11-2015). Η 22χρονη προσήλθε και εξετάστηκε ανωμοτί.

Χθες (12-11-2015) το απόγευμα, ανάλογες κλήσεις επιδόθηκαν και στους άλλους δύο δράστες (22χρονος και 38χρονος), ο οποίοι έλαβαν 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν ομοίως έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι στο πεδίο των ερευνών η Ελληνική Αστυνομία ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες δικονομικές διατάξεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες και να σχηματιστεί σε βάρος τους σχετική ποινική δικογραφία.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφορές που διακινούνται και αναπαράγονται σε Μ.Μ.Ε. περί ανεπάρκειας και ολιγωρίας στις έρευνες, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, καθώς στερούνται παντελώς τόσο πραγματικής, όσο και νομικής βάσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση