GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ - Γαλλία... συμμαχία και θα ρίχνουν αδιάκοπα στο ISIS

Θα εντείνουν τις επιχειρήσεις και τις επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), ΗΠΑ και Γαλλία όπως είπαν οι δυο πρόεδροι, Ολάντ κα...

ΗΠΑ - Γαλλία... συμμαχία και θα ρίχνουν αδιάκοπα στο ISIS
Θα εντείνουν τις επιχειρήσεις και τις επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), ΗΠΑ και Γαλλία όπως είπαν οι δυο πρόεδροι, Ολάντ και Ομπάμα, μετά τη συνάντηση τους στο Λευκό Οίκο.
Ο Ολάντ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επιπλέον ότι είναι πολύ σημαντικό να κλείσουν τα σύνορα της Τουρκίας, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετακίνηση των εξτρεμιστών προς την Ευρώπη.
Επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη συριακή επικράτεια για να πολεμήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. "Η Γαλλία δεν θα επέμβει με στρατιωτικές δυνάμεις στο πεδίο" τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.
Ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι η αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία θα πρέπει να γίνει "όσο το δυνατόν συντομότερα", χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την απομάκρυνσή του από τον προεδρικό θώκο.
Επιπλέον, Ολάντ και Ομπάμα προέτρεψαν σήμερα τη Ρωσία και την Τουρκία να αποφύγουν οποιαδήποτε κλιμάκωση μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. "Προτεραιότητά μου είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα οδηγηθούμε σε κλιμάκωση" τόνισε ο Ομπάμα έχοντας στο πλευρό του τον Γάλλο ομόλογό του στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.
"Πρέπει να αποφύγουμε μια κλιμάκωση. Θα ήταν εξαιρετικά επιβλαβής" επέμεινε και ο Ολάντ.
"Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή για εμάς να διασφαλίσουμε ότι τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Τούρκοι θα συνομιλήσουν απευθείας για να καταφέρουν να εξακριβώσουν τι συνέβη και να λάβουν τα μέτρα εκείνα με τα οποία θα αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους κλιμάκωση" είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
"Η Τουρκία, όπως κάθε χώρα, έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα εδάφη της και τον εναέριο χώρο της" πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση