GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ή ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ; Nέο ασυγχώρητο λάθος από τον Προκόπη Παυλόπουλο...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ Λάθη ασυγχώρητα! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Εργοδ...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Λάθη ασυγχώρητα!
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ανάμεσα στα άλλα, δήλωσε : «Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα όταν έγινε το PSI. Όταν έγινε δηλαδή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Πλήρωσε τότε πολύ ακριβά το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. Χωρίς το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, που κατείχε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, θα μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέπεσε στο ίδιο πολιτικό και θεσμικό ατόπημα και ολίσθημα. Για άλλη μια φορά. Υιοθέτησε την πολεμική του Αλέξη Τσίπρα κατά της προηγούμενης κυβέρνησης. Ωσάν να μην είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υπεράνω των κομμάτων.
Η αλήθεια;
• Με το PSI διαγράφηκε δημόσιο χρέος ύψους 106 δισεκατομμυρίων ευρώ.
• Τα δύο τρίτα κατείχαν φορείς του εξωτερικού. Το ένα τρίτο κατείχαν τράπεζες, ταμεία και μικροομολογιούχοι.
• Από αυτά τα 14 δισ. ανήκαν στα ασφαλιστικά ταμεία. Στα οποία απέδιδαν 600 με 700 εκ. ευρώ το χρόνο.
• Κάθε χρόνο ο κρατικός προϋπολογισμός χρηματοδοτεί τα ασφαλιστικά ταμεία με 16 – 17 δισ. ευρώ!
Δυστυχώς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτή είναι η αλήθεια. Το πρόβλημα για το ασφαλιστικό σύστημα δεν το δημιούργησε το PSI. Την πιο πάνω αλήθεια για το PSI την ομολόγησε ακόμα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2016.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι πρέπει να αποφεύγουμε να εμπλέκουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην εσωτερική πολιτική διαμάχη. Αρκεί να το έχει κατανοήσει και ο ίδιος.
Νέα Κρήτη, τα Καθημερινά, Τετάρτη 25.11.2015
‪#‎Greece‬ ‪#‎Agios‬ Nikolaos ‪#‎Ierapetra‬ ‪#‎Sitia‬ ‪#‎Lasithi‬ ‪#‎Heraklion‬

3 σχόλια

  1. Είναι φανερό και κατανοητό σήμερα γιατί έγιναν όλα…

    Ο Οκτώβριος του 2009, θα μείνει στην ιστορία , σαν ο μήνας της αποκάλυψης. Ο μήνας που φανέρωσε το πόσο άθλιο, πρόστυχο και αιμοβόρο είναι το παρακράτος του δοσιλογισμού και της…εθνικοφροσύνης .

    *3% έλλειμμα ψέλλιζε την παραμονή των εκλογών ο ευτραφής πρωθυπουργεύων νεανίσκος ,της δυναστείας των ευκατάστατων κληρονόμων, ενώ ξεπερνούσε το 15% στο τέλος του 2009

    *Είναι ‘’τρελό’’ το πανηγύρι που κάθε μέρα γίνονταν πίσω, δίπλα και εμπρός από τον ευτραφή νεανία της πολιτικής ανημπόριας, της εκλεκτικής ‘’κοψιδοφαγίας’’ και της εξειδικευμένης τυροπιτολαγνείας..

    *865.000 προσλήψεις από το 2004-2009, εκ των οποίων οι περισσότεροι από το..παραθύρι της ντροπής , της εξαπάτησης, της σπατάλης, της μικροκομματικής διαφθοράς και παραζάλης της γαλάζιας ‘’συνέντευξης’’.
    Καλόγηροι και ..πολιτικές καλόγριες κυβερνούσαν , αγόραζαν και πούλαγαν τα κρατικά ιμάτια και αποφάσιζαν για το σήμερα, το χθές και το αύριο των παιδιών μας και της πατρίδας μας.

    ***Και δεν παραπέμπεται ΚΑΝΕΙΣ ! γι αυτό το κακούργημα, αντιθέτως ο φυσικός αυτουργός ‘’ψηφίζεται’’ για Πρόεδρος Δημοκρατίας.
    Τελικά ο Προκρούστης είχε…δίκιo?

    *1 ΔΙΣ Ευρώ κέρδισε η Μονή Εφραίμ από το Βατοπέδι.
    Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η
    ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη...

    * Συνολικά ανταλλάσσονται με 31 συμβόλαια 260 (!) ακίνητα του ελληνικού δημοσίου με εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, εκτάσεις προστατευόμενες, κάποιες αρχαιολογικές, ενίοτε και με το νερό της λίμνης...

    *Τα 260 ακίνητα αποχαρακτηρίζονται (όσα ήταν δασικά) ώστε να μπορούν να
    μεταπωληθούν έναντι υψηλής αξίας ως οικοδομήσιμα.
    Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η
    ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη...


    *Με 120.000 ευρώ αγόραζες ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο Καπανδρίτι και αλλού…. Κι όμως η προκλητικότητα, η αδιαφορία και ο’’ετσιθελισμός’’ αποτελούν τα όπλα τους συστήματος.
    *35 ΔΙΣ ευρώ έλλειμμα και ο ανενδοίαστος μεγαλοκληρονόμος δεν συγκινήθηκε δεν..δάκρυσε. Πήρε τα όρη και τα βουνά ψάχνοντας για ‘’κοψίδια’’ και γελαδόγαλο.

    *Έτσι είναι φανερό και κατανοητό σήμερα, γιατί όλοι οι πολιτικάντηδες ξεσηκώθηκαν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι επίσης κατανοητό γιατί όλοι οι λαθροβολεμμένοι , είπαν όχι σε κάθε αλλαγή που έθιγε τα κεκτημένα τους και δημιουργούσε υποδομές για μια Ελλάδα ισότητας, ευνομίας και φοροδοτικής υποχρέωσης..

    *Είναι επίσης κατανοητό γιατί όλοι μας δυσφορήσαμε όταν καταργήθηκε το τραπεζικό απόρρητο και άρχισε να φαίνεται η βρώμικη ‘’αλήθεια’’ των παραμυθατζήδων.
    Υπάρχει κανείς σήμερα που να μην έχει πεισθεί, πως η κυβέρνηση Πασοκ του 2009 παρέλαβε μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί;
    Και μη μου πει κανείς ότι ο Παπανδρέου υπεσχέθη πράγματα που δεν υπήρχαν. *Μίλησε για λεφτά που ..χανόντουσαν στις τσέπες των επιτηδείων και σήμερα παρουσιάζονται συνοδευόμενα από χειροπέδες ..πολυτελείας !
    *Μίλησε για συνταξιούχους ‘’μαϊμού’’ , για αεριτζήδες χρυσοχέρηδες, για φακελάκια ντροπής, για σύστημα υγείας, δικαιοσύνης , δημόσια διοίκησης που είχαν μεταβληθεί σε βαλτότοπους της διαφθοράς με παγίδες θανάτου.

    *Δεν μίλησε για δημόσιο έλλειμμα αφού ακόμη ! αποκαλύπτονται οι ταχυδακτυλουργίες του Αλογοσκούφη, του Μπέζα , του Δούκα και του αδόκιμου Παπαθανασίου των πολλών ακινήτων.

    *Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει ένα πλέγμα διαστροφής, διαφυγής και επιθανάτιου οικονομικού ρόγχου. Η Ελλάδα πέθαινε, χρεοκοπούσε και ημείς.. άδαμε !

    *Βρέθηκε λοιπόν ένας Έλληνας πολιτικός , με μερικούς αποφασισμένους συνεργάτες και άρχισε να ξηλώνει κυριολεκτικά τα τείχη της διαφθοράς και πέσανε πάνω του όλες οι ΗARD- βδέλλες της διαπλοκής.

    *΄Εδωσαν και δίνουν τον υπέρ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ αγώνα, γνωρίζοντας ότι έρχεται το τέλος τους. Και φέρνουν ως παράδειγμα..επιτυχίας τους !την αποτυχία να εκλεγεί βουλευτής ο εμπνευστής και δημιουργός του ΑΣΕΠ, ο έντιμος καθ όλα πολιτικός, ευπατρίδης και Έλληνας, ο Αναστάσιος Πεπονής .
    Και νόμισαν ότι όλες οι εποχές είναι ίδιες !!!!

    N.B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
    ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ 2006 ΕΓΙΝΕ ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ???
    ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΤΑΚΗ?


    Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη, με τίτλο "Καραμανλής : Off the record".
    Στο βιβλίο ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσιάζει ένα χρονικό της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή μέσα από τις προσωπικές του σημειώσεις από τις συναντήσεις που είχε κατά καιρούς τόσο με τον ίδιο τον Καραμανλή όσο και με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του.
    Από το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και περιστατικά με τον Αναστάση Παπαληγούρα που διετέλεσε υπουργός σε δύο μάλιστα υπουργεία και θεωρείτο εκ των στενών και έμπιστων συνεργατών του Καραμανλή.
    Ωστόσο, ο συγγραφέας κάνει ιδιαίτερη μνεία στη θητεία του Παπαληγούρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και περιγράφει ένα περιστατικό με τον πρώην υπουργό την εποχή που είχε ξεκινήσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο παραδικαστικό κύκλωμα που για πολλά χρόνια βασάνιζε την ελληνική δικαιοσύνη.

    Οι διάλογοι που παραθέτει το βιβλίο είναι χαρακτηριστικοί "παπαληγουρικοί".
    Γράφει ο Κοττάκης για το 2005, όταν ξεκίναγε το κυνήγι του παραδικαστικού :
    ===============================
    -"Αυτό το σπυρί πρέπει να το σπάσουμε, πρόεδρε", είπε σε μια συνάντησή του με τον Καραμανλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.

    -"Αναστάση, μη μου λες ! Όποιοι και αν έχουν χρηματιστεί, προχώρα !" ήταν η απάντησή του.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης
    δέχτηκε τότε απίστευτες πιέσεις από δικαστές να μην προχωρήσει η κάθαρση, γιατί έπληττε το κύρος του κλάδου.
    -"Σε λίγο δε θα μπορούμε να πάμε στο περίπτερο ούτε για τσίχλες", εξομολογήθηκε απογοητευμένος στον Παπαληγούρα ανώτατος δικαστής.

    -"Αν δεν πάει η κάθαρση μέχρι τέλους, σε λίγο οι πολίτες θα σας πιάνουν τα ... οπίσθια, αγαπητέ μου !" του απάντησε λίγο απότομα ο Κορίνθιος, όπως μόνο εκείνος ήξερε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχε και τον Παπαληγουρα στον Μπαϊρακταρη τοτε ο Καραμανλης;
      Δεν σοβαρευομαστε λεω.
      για τον κοσμο καθαρση για μεσα διαπλοκη διαφθορα και παει λεγοντας

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση