GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

NOTOS 2015: Διεθνής Φιλοτελική Έκθεση

Φιλοτελικές συλλογές Ελλήνων και ξένων συλλεκτών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν τη "διπλή" έκθεση ΝΟΤΟ...

NOTOS 2015: Διεθνής Φιλοτελική Έκθεση
Φιλοτελικές συλλογές Ελλήνων και ξένων συλλεκτών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν τη "διπλή" έκθεση ΝΟΤΟΣ 2015, Πανελλήνια Συλλεκτική Έκθεση (4-10 Νοεμβρίου) και Διεθνή Φιλοτελική Έκθεση (12-15 Νοεμβρίου) που διοργανώνει η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία, στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό γεγονός για τους ελληνικούς και διεθνείς συλλεκτικούς κύκλους, αφού θα συμμετέχουν περισσότεροι από 250 Έλληνες και ξένοι συλλέκτες, καθώς και φορείς πολιτισμού.
Η κορυφαία εκδήλωση είναι η Διεθνής Φιλοτελική Έκθεση, στην οποία συναντώνται συλλέκτες από 36 χώρες, κυρίως από αυτές του ευρωπαϊκού νότου, με συλλογές αποκλειστικά φιλοτελικές.
Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, πραγματοποιούνται αρκετές διεθνείς φιλοτελικές εκθέσεις. Φέτος, μετά την πανευρωπαϊκή έκθεση του Λονδίνου, η NOTOS 2015 θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φιλοτελικό γεγονός. Οι συλλογές που εκτίθενται τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και οι εκθέτες συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα επιδιώκοντας τη διάκρισή τους. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από έμπειρους κριτές, διαπιστευμένους από την Παγκόσμια Φιλοτελική Ομοσπονδία.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία μεγάλη Διεθνής Φιλοτελική Έκθεση που έγινε στην Ελλάδα ήταν η "Olymphilex 2004", κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Κάποιες από τις συλλογές, που πρόκειται να εκτεθούν, αποτελούν εικονογραφημένες αφηγήσεις, χρησιμοποιώντας γραμματόσημα, φακέλους, κάρτες, σφραγίδες ή και άλλα ποικίλα εφήμερα. 'Αλλες φέρνουν στο φως λεπτομέρειες της πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής ιστορίας όπως ακριβώς αναδύονται από αντικείμενα αλληλογραφίας διακοσίων και πλέον χρόνων. Κάποιες άλλες αναδεικνύουν την αισθητική και τη φαντασία του καλλιτέχνη-δημιουργού, ο οποίος χρόνια τώρα καλείται να αποδώσει εικόνες και μηνύματα εθνικού πολιτισμού, στον μικροσκοπικό χώρο που οριοθετείται από ένα γραμματόσημο. Θα εκτεθούν επίσης βιβλία, περιοδικά και κατάλογοι των τελευταίων ετών που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο της φιλοτελικής έρευνας. Ανάμεσα στα άλλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και δώδεκα κορυφαία εκθέματα που συμμετέχουν στην Classe des Champions, εκθέματα δηλαδή που σε προηγούμενες παγκόσμιες ή πανευρωπαϊκές εκθέσεις έχουν βραβευθεί με την ύψιστη διάκριση.
Στην Πανελλήνια Συλλεκτική Έκθεση, στην οποία συμμετέχουν τόσο ιδιώτες συλλέκτες, όσο και φορείς, ιδρύματα και οργανισμοί θεματοφύλακες αρχείων και τεκμηρίων, ο επισκέπτης θα μπορέσει να θαυμάσει συλλογές που αντικατοπτρίζουν το πάθος, το μεράκι και τη φαντασία ελλήνων συλλεκτών. Ανάμεσά τους θα εκτεθούν γραμματόσημα, κάρτες, φωτογραφίες, χαρτόσημα, ιστορικά τεκμήρια, αλληλογραφία, Ολυμπιακά ενθυμήματα, χάρτες, εφημερίδες, περιοδικά, σπιρτόκουτα, τραπουλόχαρτα, λαχεία, πέννες γραφής, ταχυδρομικές ζυγαριές, παιχνίδια, αυτοκινητάκια.
Το σήμα της έκθεσης συμβολίζει πυξίδα, η κόκκινη βελόνα της οποίας γυρισμένη προς τον Νότο, ερμηνεύει χωρίς δυσκολία την ελληνική λέξη στις γλώσσες του κόσμου.
Η ΝΟΤΟΣ 2015, που ειναι ελεύθερη για το κοινό, πραγματοποιείται με την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας (FEPA) και της Διεθνούς Ένωσης Φιλοτελικών Δημοσιογράφων (AIJP), καθώς και με την υποστήριξη των ΕΛΤΑ και του Δήμου Περιστερίου. Τις ημέρες της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το ετήσιο Συνέδριο της FEPA και η φετινή Γενική Συνέλευση των Φιλοτελικών Εμπειρογνωμόνων (AIEP).
Όλες οι πληροφορίες για την έκθεση: www.hps.gr/notos2015

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση