GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Σιούφας στα εγκαίνια της οικίας του Ελ. Βενιζέλου σε Μουσείο

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας, μετά τα εγκαίνια της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου σε Μουσείο, από τον Πρόεδρ...

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας, μετά τα εγκαίνια της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου σε Μουσείο, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στα Χανιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, κρατώντας ζωντανή την μνήμη του, για την προσφορά του και το έργο του.
Τιμώντας έναν πολιτικό άνδρα, τον Ελ. Βενιζέλο, λίγες φράσεις από την δική του μετάφραση του Επιταφίου του Περικλέους, όπως τον καταγράφει ο Θουκιδίδης:
«Να σκεφτείτε ότι αυτά, απέκτησαν άνδρες τολμηροί, οι οποίοι εγνώριζαν τί έπρεπε να πράξουν και κατά την ώρα του κινδύνου οδηγούντο από υψηλό αίσθημα τιμής. Τους άνδρες αυτούς οφείλετε να μιμηθείτε, θεωρούντες ότι θεμέλιο της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και της ελευθερίας η ευψυχία».
Φράσεις διαχρονικές και πάντα επίκαιρες.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν για να λειτουργήσει αυτό το Μουσείο και ιδιαίτερα τον Γενικό του Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νίκο Παπαδάκη».

3 σχόλια

  1. ΣΙΟΥΦΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΒΟΥΛΗ

    Εμείς θα συμπληρώσουμε τα εξής: Mπορεις να μας πεις κύριε Σιουφα πόσοι ήταν επι προεδρίας σου οι υπάλληλοι της βουλής; Ισχύει η όχι ότι έγινε όργιο μονιμοποιήσεων από το παράθυρο με δικό σου βρώμικο τρόπο; ο λόγος αυτός κρύβεται στο νέο Κανονισμό της Βουλής που πέρασες νύχτα για αυτό το σκοπό. Εκεί επιτρέπεις την "μονιμοποίηση" όλων των υπαλλήλων πολιτικών κομμάτων που φεύγουν από την (προσωρινή αυτή) θέση τους, με απλή αίτηση των ιδίων των λαμογιών λίγο αργότερα στη Βουλή; ΝΑΙ Η ΟΧΙ; πόσα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος ,τεμπελχανάδες, και διαδρομιστές των κομμάτων έχουν φορτωθεί στην πλάτη μας να τους συντηρούμε;

    Tολμάς να δώσεις τον πραγματικό αριθμό, και τα ονόματα τους ;ΟΧΙ, γιατί μετά θα ξεσηκωθούν και οι πεθαμένοι. Πόσοι της νου-δουλας πρωτοκλασάτοι και λαμογια του φίλου σου του καρατζαφύρερ «ταχτοποιήθηκαν» την περίοδο των εκλογών; Εμείς να ξέρεις είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα τους για να μάθει ο κοσμάκης τα πολιτικά «κατορθώματα» σου ,διότι εσύ είσαι ο κυρίως υπεύθυνος αυτής της αισχρής κατάστασης.

    Εδω ολο το σχετικο δημοσιευμα της REAL NEWS

    http://www.realnews.gr/uploads/cover/cover.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ακίνητη περιουσία

    Κόντρα στο ρεύμα της εποχής, η οικογένεια Σιούφα όχι μόνο δεν φαίνεται να πλήττεται από την κρίση, αλλά βγαίνει και κερδισμένη από αυτή, εις βάρος πάντα των καταχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών. Την τελευταία δεκαετία η οικογένεια του πρώην προέδρου της Βουλής, όπως είχε αποκαλύψει και παλαιότερα το «ΘΕΜΑ», αγοράζει το ένα ακίνητο μετά το άλλο. Διαμέρισμα με πισίνα δίπλα στον Λυκαβηττό, άλλα διαμερίσματα σε κεντρικούς δρόμους του Κολωνακίου, πάρκινγκ στην ίδια περιοχή, αλλά και πολλές αποθήκες, καταφέρνοντας -κυρίως μέσα στα χρόνια της «γαλάζιας» διακυβέρνησης- να αποκτήσει ακίνητα συνολικής εμπορικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

    Ολη η ακίνητη περιουσία εμφανίζεται στο όνομα του ενός εκ των δύο γιων, του κ. Γιώργου Σιούφα. Πιο συγκεκριμένα, το 1988 ο πατήρ Σιούφας αγοράζει μαζί με τη σύζυγό του ένα διαμέρισμα 135 τ.μ. στην Πατριάρχου Ιωακείμ με αντικειμενική αξία, τότε, 15 εκατ. δραχμές, ενώ η πραγματική του αξία εκτιμάται στα 60 εκατ. δραχμές.

    Ο Γιώργος Σιούφας τον Νοέμβριο του 2003 και σε ηλικία 28 ετών εμφανίζεται ως αγοραστής ενός πάρκινγκ 11 τ.μ στην οδό Αριστίππου 30, στο τρίτο υπόγειο μιας πολυκατοικίας, αντί 4.680,27 ευρώ, τη στιγμή που, σύμφωνα με τους μεσίτες της περιοχής, η εμπορική του αξία υπολογιζόταν στα 25.000 ευρώ. Τον Απρίλιο του 2005, ο ίδιος αγοράζει ένα διαμέρισμα 180 τ.μ. στην οδό Πλουτάρχου, με την αντικειμενική του αξία να ανέρχεται στα 467.809,32 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μεσιτών της περιοχής, η πραγματική αξία του ακινήτου για το συγκεκριμένο έτος υπολογιζόταν στις 900.000 ευρώ. Στις 7 Νοεμβρίου 2005 ο υιός Σιούφα αποκτά και δεύτερο σπίτι επί της οδού Αριστίππου. Πιο μικρό, αλλά με πισίνα και θέα στον Λυκαβηττό.

    Η εμπορική αξία του ακινήτου, όπως εκτιμάται από τους ειδικούς, ανερχόταν στις 450.000 ευρώ, καθώς διαθέτει και θέση για πάρκινγκ στο δεύτερο υπόγειο. Η επόμενη επενδυτική κίνηση στην αγορά ακινήτων γίνεται και πάλι από τον ίδιο υιό Σιούφα δεκατέσσερις ημέρες αργότερα, όταν στις 21 Νοεμβρίου του αυτού έτους προχωράει σε αγορά όχι μίας, ούτε δύο, αλλά επτά υπόγειων αποθηκών, επίσης στον ίδιο δρόμο.

    Οι επτά αποθήκες του κ. Σιούφα είχαν ως αντικειμενική αξία τις 3.403,20 ευρώ, ενώ, σύμφωνα πάντα με μεσιτικές πληροφορίες, η εμπορική τους αξία εκτιμούνταν γύρω στις 50.000 ευρώ. Στις 25 Μαΐου του 2006 ο Γιώργος Σιούφας αγοράζει ακόμα ένα υπόγειο πάρκινγκ 11,05 τ.μ. στην οδό Αριστίππου, του οποίου η αντικειμενική αξία ήταν 5.692,50 ευρώ. Ο ίδιος δήλωσε 5.700 ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για εμπορική αξία 28.000 ευρώ.

    Ο κύκλος των αγορών φαίνεται πως κλείνει τον Δεκέμβριο του 2007, μόλις δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, όταν αγοράζει ακόμα μία υπόγεια αποθήκη στην οδό Αριστίππου, αρ. 32, έκτασης μόλις 6,29 τ.μ. Η αντικειμενική αξία του υπογείου ήταν 2.372,21 ευρώ, με τον ίδιο να έχει δηλώσει 2.380 ευρώ, ενώ η πραγματική αξία του υπολογιζόταν στις 10.000 ευρώ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνεργασία με μεγάλη εισπρακτική

    Οι κύριοι Γιώργος και Μάριος Σιούφας στο ξεκίνημα της χρυσοφόρου βιομηχανίας της οικογένειας είχαν συνεργαστεί με μεγάλη εισπρακτική εταιρεία (Pano Finance) διεκπεραιώνοντας τις νομικές ενέργειες για λογαριασμό μεγάλων τραπεζών.

    Η δικηγορική εταιρεία των νεαρών δικηγόρων-υιών Σιούφα γνώρισε πλήρη άνθηση και τεράστιο τζίρο κατά τη διάρκεια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, εξασφαλίζοντας μεγάλα πακέτα συνεργασίας με όλες τις τράπεζες. Μέσω της οικογενειακής δικηγορικής εταιρείας οι Γιώργος και Μάριος Σιούφας δημιούργησαν βιομηχανία κατασχέσεων και πλειστηριασμών ακινήτων σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Εμπορική, Eurobank, Aspis κ.λπ.), από τις οποίες παίρνουν πακέτα προσημειώσεων ακινήτων, διαταγών πληρωμής, κατασχέσεων και πλειστηριασμών εισπράττοντας ως αμοιβή εκατομμύρια ευρώ.

    Μάλιστα το 2007 είχαν δηλώσει στην Εφορία καθαρά κέρδη 639.336 ευρώ και όπως ήταν επόμενο έγιναν αντικείμενο συζητήσεων σε όλο το δικηγορικό σώμα. Σε επίσημη ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο τότε Συνήγορος του Kαταναλωτή κ. Γιάννης Αδαμόπουλος και σημερινός πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είχε επισημαίνει μεταξύ άλλων:

    «Η είσπραξη απαιτή¬σεων από τέτοιες εταιρείες συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος και θίγει τις θεσμοθετημένες από την Πολιτεία και τους νόμους αποκλειστικές αρμοδιότητες δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών». Κυβερνητικές πηγές, πάντως, είχαν κάνει τότε λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα που δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από τα προφανή συνήθη επιχειρήματα. Αντιθέτως, σε μια εποχή που η δράση των εταιρειών αυτών έχει προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, το ηθικό ζήτημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Γιατί άραγε όλες οι μεγάλες τράπεζες επέλεξαν τους υιούς Σιούφα, 28 και 33 ετών έκαστος, για όλες αυτές τις δουλειές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση