GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αγωνιστικό RSV4 R-FW του Moto-GP στην παραγωγή

Το πρόγραμμα «Factory Works» της Aprilia που παρουσιάστηκε στην έκθεση EICMA 2015 δίνει στους «κοινούς θνητούς» (που διαθέτουν χοντρό π...

Το αγωνιστικό RSV4 R-FW του Moto-GP στην παραγωγή Το πρόγραμμα «Factory Works» της Aprilia που παρουσιάστηκε στην έκθεση EICMA 2015 δίνει στους «κοινούς θνητούς» (που διαθέτουν χοντρό πορτοφόλι) τη δυνατότητα να αποκτήσουν το RSV4 των 230 ίππων, την ίδια ακριβώς μοτοσικλέτα που τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, η οποία διαφέρει ελάχιστα από εκείνη που τρέχει στο Moto-GP.
Πρόκειται για 5 διαφορετικές αγωνιστικές κατασκευές της Aprilia Racing, οι οποίες αφομοιώνουν το απόσταγμα της αγωνιστικής τεχνολογίας. Τα διακριτικά «FW» αποτελούν συντομογραφία του προγράμματος «Factory Works» και κατασκευάστηκαν με σκοπό να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κάθε συμμετέχοντα σε Track-Day ή ερασιτέχνη αγωνιζόμενου, ακόμη και για τους επαγγελματίες.

Με περισσότερα από 230 άλογα οι αγωνιστικές μοτοσικλέτες της σειράς RSV4 R-FW κατασκευάστηκαν από ένα δαφνοστεφανωμένο αγωνιστικό τμήμα και απευθύνονται σε ένα εξειδικευμένο πελατολόγιο. Ο Romano Albesiano επικεφαλής της Aprilia Racing δήλωσε κατά την παρουσίαση:
«Οι εκδόσεις του RSV4 που παρουσιάζουμε στην EICMA είναι, κυρίως μια μοναδική ευκαιρία την οποία η Aprilia Racing διαθέτει σε όλους όσους θέλουν να έχουν μία πραγματική αγωνιστική μοτοσικλέτα. Στο αγωνιστικό τμήμα της Aprilia δουλέψαμε για να εφαρμόσουμε όλη την εμπειρία μας από τις πίστες και το RSV4, σε αυτές τις εξαιρετικές μοτοσικλέτες».

«Γνωστική εμπειρία που έχει κάνει το RSV4 μια από τις κορυφαίες νικηφόρες μοτοσικλέτες στην ιστορία, όσον αφορά στις μοτοσικλέτες παραγωγής. Η φετινή νίκη στο πρωτάθλημα SSTK προστίθεται στους 7 παγκόσμιους τίτλους που έχουμε κατακτήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών».
«Τώρα, όλη η εμπειρία που αποκομίσαμε από αυτές τις νίκες διατίθεται σε όποιον θέλει να αγωνιστεί με τη μοτοσικλέτα μας, εκείνους που θέλουν να συμμετάσχουν σε πρωταθλήματα και εκείνους που απλώς θέλουν να οδηγήσουν μία αληθινή αγωνιστική μοτοσικλέτα στην πίστα».
«Έχουμε φτιάξει και είναι διαθέσιμα διάφορα επίπεδα έμπνευσης. Αυτό είναι ένα RSV4 προσανατολισμένο για αγωνιστική χρήση σε πίστα, από την έκδοση που κέρδισε το πρωτάθλημα SSTK, ένα πλήρως εξοπλισμένο superbike, το οποίο σε κάθε περίπτωση καλύπτει τις προδιαγραφές για την κατηγορία «Superstock» του κυπέλου της FIM».
Πέντε είναι τα επίπεδα εξοπλισμού και φινιρίσματος της Aprilia Factory Works για το RSV4:
  • Aprilia RSV4 R-FW Stock1 MM Race
  • Aprilia RSV4 R-FW Stock2 APX Race
  • Aprilia RSV4 R-FW SBK
  • Aprilia RSV4 R-FW W-SBK
  • Aprilia RSV4 R-FW «MISANO»

Η Aprilia δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το κόστος κάθε μοτοσικλέτας, ανάλογα το επίπεδο αγωνιστικού εξοπλισμού, ωστόσο αναμένεται η τιμή τους να είναι εξαρχής «αλμυρή» για την πιο ερασιτεχνική έκδοση και να ανεβαίνει κατακόρυφα στις επόμενες εκδόσεις.
Η έκδοση «MISANO» που απεικονίζεται στις φωτογραφίες, λέγεται ότι είναι η αγωνιστική μοτοσικλέτα με την οποία συμμετείχε η Aprilia στο Moto-GP το 2015, απλά με διαφορετικό φαίρινγκ.
Θανάσης Χούντρας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση