GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παιδί της αμαρτωλής και δυσώδους Siemens! Το σκάνδαλο για το αχρείαστο τραμ του Πειραιά

Γράφει ο  Γιάννης Ε. Σπυράκης τ. αντιδήμαρχος Ο Πειραιάς, από την φύση και την σημερινή διαμόρφωσή του,. αδυνατεί να δεχθεί στο κέντ...

Γράφει ο Γιάννης Ε. Σπυράκης
τ. αντιδήμαρχος

Ο Πειραιάς, από την φύση και την σημερινή διαμόρφωσή του,. αδυνατεί να δεχθεί στο κέντρο του ένα τραμ-σιδηρόδρομο.
Ο Πειραιάς έχει πλέον διαμορφωθεί σε μια πόλη -λιμάνι και είναι κυκλοφοριακά κορεσμένος, σχεδόν ασφυκτικά.
Και όμως, υπό το απλανές βλέμμα του κατ' εξακολούθηση μαυροφορεμένου δημάρχου και της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, συνεχίζεται η προέλαση της μπουλτνόζας, της φαγάνας και των εκσκαφέων, με απώτερο σκοπό την βάρβαρη εισβολή ενός μέσου μεταφοράς" βαρέος και ανθυγιεινού", παιδί της αμαρτωλής και δυσώδους Siemens, το οποίο η πόλη και δεν χρειάζεται και δεν αντέχει!

Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει το σημερινό μαρτύριο της αποκλεισμένης από τους μηχανοκίνητους εισβολείς πόλης και των πολιτών της. Κανείς δεν γνωρίζει επίσης πότε θα αρχίσει το άλλο, το μεγαλύτερο, μαρτύριο, της διέλευσης ενός συρμού μέσα από τα μαγαζιά, τα σπίτια και τους δρόμους του καταταλαιπωρημένου και διάτρητου κέντρου του πρώτου λιμανιού της χώρας.
Κανείς δεν γνωρίζει επίσης πόσα είναι τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν, ξοδεύονται και θα ξοδευτούν για ένα έργο άχρηστο, επιβαρυντικό, καταστροφικό για τον Πειραιά! Κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά θα επικρατήσουν οι οικονομισάριοι και οι ράγες ή αν το Συμβούλιο της; Επικρατείας, στο οποίο έχουμε προσφύγει, ως Κίνηση Πολιτών κατά του τραμ-τραίνου, θα θέσει τέρμα στην άνομη επίθεση , με στόχο τη διχοτόμηση του Πειραιά!
Πρόκειται για οδική τρομοκρατία, που θα οδηγήσει την πόλη σε μαζικό μαρασμό και ακόμη μεγαλύτερη οικονομική κατάθλιψη!

Είναι ντροπή για τους χρυσοκάνθαρους, τέως και νυν, να επιμένουν. ντε και καλά, στην πραγματοποίηση ενός καταστροφικού για τον Πειραιά "έργου" χωρίς να έχουν προηγηθεί: α) Μελέτη σκοπιμότητος β) Γενική κυκλοφοριακή μελέτη για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα γ)Μελέτη ροής των πεζών, θορύβων και δονήσεων δ) Μελέτη ωφελείας και κόστους, για ένα ζημιογόνο έργο, που επιβαρύνει ήδη με τη λειτουργία του την εθνική οικονομία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ετησίως.

Ο λαός λέει "Όποιος έχει μάτια βλέπει". Και στον Πειραιά, δεν χάσαμε ακόμη την όρασή μας, Βλέπουμε, λοιπόν, ότι το τραμ-τραίνο θα κλείσει και άλλα καταστήματα, θα αναστατώσει οικογένειες, θα υποβαθμίσει σχολεία, θα εξαφανίσει-όπως εξαφανίζει ήδη- δέντρα, πεζοδρόμια, λωρίδες κυκλοφορίας. Μα, πόσα επιτέλους θέλουν να "οικονομήσουν" οι ρουφήχτρες του δημοσίου χρήματος; Είναι δυνατόν, με μια ανερμάτιστη απόφαση του 2002 να φέρνουν το τραμ στον Πειραιά το ...2016; Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να έρθει το τραμ στον Πειραιά; Γιατί ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να τελειώσει; Τί έχει τάξει ή καταβάλει η αδηφάγος εταιρεία που "λάδωνε" όλο τον κόσμο και σε ποιούς; Γιατί κάποιοι που φώναζαν ότι "Το τραμ θα περάσει πάνω από το πτώμα τους" συνθηκολόγησαν με την εταιρεία; Γιατί η σημερινή μαυροφορούσα δημοτική αρχή οχυρώνεται πίσω από την φτηνή δικαιολογία "Εγώ έτσι τα βρήκα και τα συνεχίζω";

Το τραμ έχει ήδη αλλάξει την όψη του Τινάνειου Κήπου, με έναν υποσταθμό-τέρας. Έχει κλείσει τον "λαιμό του μπουκαλιού" στην είσοδο της πόλης, στερώντας δυο λωρίδες από την λεωφ. Μικράς Ασίας. Η εμπορική οδός Τσαμαδού έχει διαλυθεί από μια τρελή μονοδρόμηση, που έφερε εκεί έντεκα λεωφορειακές γραμμές!. Η Εθνικής Αντιστάσεως χάθηκε ! Η Ακτή Μιαούλη έγινε αδιαπέραστη! Και ο δήμαρχος, μοιράζει ροδάκινα!

Ποιός θέλει να διαλύσει τον Πειραιά; Τί ζητάει η Siemens στην πόλη μας; Γιατί "κάνει την πάπια" η άρχουσα δημοτική παράταξη αρχή ενώ ο ιδρυτής της έλεγε ότι "θα σταματήσουμε το τραμ";
Η επαπειλούμενη εγκατάσταση του τραμ-τραίνου στον Πειραιά είναι ένα τεράστιο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, που υλοποιείται μέσα από μια σειρά παρανόμων αποφάσεων, τις οποίες αναφέρουμε στην προσφυγή μας.
Ο Πειραιάς, οι Πειραιώτες, όλοι όσοι αγαπούν την άτυχη πόλη, που "κακοπέφτει" τελευταία, αναμένουν την απόφαση του Ανωτάτου μας Δικαστηρίου. Η πόλη μας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση