GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tα reverse split των τραπεζών έριξαν το Χρηματιστήριο!‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ. Είναι αλήθεια ότι τα reverse split των μετοχών των τραπεζών έριξαν την α...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Είναι αλήθεια ότι τα reverse split των μετοχών των τραπεζών έριξαν την αγορά του χρηματιστηρίου και οδήγησαν τον τραπεζικό κλάδο σε πτώση και ακόμα χαμηλότερα.
Η παράλληλη πίεση με το προσφυγικό όμως σε συνδυασμό με τα κόκκινα δάνεια- δόση και τις δυσμενείς εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης για τις ελληνικές τράπεζες που τις αναφέρουν ως χρεοκοπημένες (φυσιολογικό αφού δεν είναι ακόμα ανακεφαλαιοποιημένες) ενέτειναν το πτωτικό συνολικό κλίμα του ΧΑΑ.
Άπ ότι αναφέρουν όμως καλά πληροφορημένες πηγές το κλίμα ήταν αναμενόμενο αφού με τα reverse split των μετοχών των τραπεζών και τις χαμηλές τιμές των μετοχών τους γίνεται πιο εύκολες οι ΑΜΚ αφού ουσιαστικά φεύγουν οι μικροεπενδυτές αλλά αποδυναμώνεται και η μετοχική παρουσία του δημοσίου.
Βέβαια η ισχυρή τραπεζική διόρθωση είναι απόρροια και των discount που εμφανίζουν οι τιμές των ΑΜΚ και των εν εξελίξει βιβλίων προσφορών η οποία δυσχεραίνει το όλο κλίμα με αποτέλεσμα η Πειραιώς ίσως να την παρατείνει μέχρι και το Σαββατοκύριακο ενώ στις 10 Νοεμβρίου ανοίγει κι το βιβλίο προσφορών της Eurobank και ακολουθεί σχεδόν ταυτόχρονα και η Alpha bank.
Δεν είναι λίγοι πάντως που υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες θα αποκτήσουν μεγάλη χρηματιστηριακή αξία μετά τιςαυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και θα κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές ενώ επικρατεί η άποψη ότι όταν τελειώσει η όλη διαδικασία των reverse split ο κλάδος θα βρει ισορροπία και θα αποτελέσει τον πυρήνα των εξελίξεων στο ΧΑΑ.

1 σχόλιο

  1. Tα reverse split των τραπεζών έριξαν το Χρηματιστήριο!‏
    ΣΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΜΑΣ !!!
    NA KLEIΣOYN ΟΛΑ ΤΑ ΝΠΟΥΡΔΕΛΟΜΑΓΑΖΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ !!!
    ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση