GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λευκάδα: To νησί μετακινήθηκε 36 εκατοστά από τον ισχυρό σεισμό!

Κατά 36 ολόκληρα εκατοστά προς τον Νότο μετακινήθηκε η Λευκάδα εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού των 6 Ρίχτερ που έπληξε το νησί την πε...

Λευκάδα: To νησί μετακινήθηκε 36 εκατοστά από τον ισχυρό σεισμό!
Κατά 36 ολόκληρα εκατοστά προς τον Νότο μετακινήθηκε η Λευκάδα εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού των 6 Ρίχτερ που έπληξε το νησί την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων που συνέλεξε ο σταθμός GPS του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Πόντι Λευκάδας, όπως ανέφερε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Αθανάσιος Γκανάς.
Οι ίδιοι οι σεισμολόγοι δηλώνουν έκπληκτοι από την μετακίνηση αυτή του νησιού.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο - ερευνητή Γεράσιμο Χουλιάρα, και όσα δήλωσε στο ΑΠΕ, αντίστοιχη μετακίνηση είχε και η Κεφαλλονιά από τον σεισμό του Ιανουαρίου του 2014.
Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα των σεισμολόγων, ο φλοιός έχει υποστεί κατακόρυφες παραμορφώσεις που φτάνουν τα 20 εκατοστά, όταν το αντίστοιχο φαινόμενο στον σεισμό της Πάρνηθας το 1999, έφτανε τα 9 εκατοστά. Η μετασεισμική δραστηριότητα στη Λευκάδα συνεχίζεται και δύο ακόμα δονήσεις, μεγέθους 4,8 και 4 βαθμών, ταρακούνησαν το νησί από τις 5 τα ξημερώματα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν συνολικά σχεδόν 20 μετασεισμοί. Ο σεισμός των 4,8 βαθμών σημειώθηκε στις 7 και 12 το πρωί και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 7 χιλιόμετρα δυτικά του Φισκάρδου.
Χθες η Λευκάδα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες. Είκοσι εννέα σπίτια και 13 δημόσια κτίρια έχουν κριθεί μέχρι στιγμής ακατοίκητα στη Λευκάδα μετά τις αυτοψίες των μηχανικών, ενώ δεκάδες σπίτια και κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση