GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 11 νεκροί στο Ντάλας από ανεμοστρόβιλους και βροχές

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Ντάλας από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους που ισοπέδωσ...


Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Ντάλας από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους που ισοπέδωσαν σπίτια, έκοψαν γραμμές ηλεκτροδότησης και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία την ώρα που πολλοί ταξιδιώτες επέστρεφαν στις εστίες τους μετά το τριήμερο των Χριστουγέννων.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν αυτή του Γκάρλαντ, στα βορειοανατολικά του Ντάλας, όπου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους αυτοκινητόδρομους και σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Άλλοι τρεις θάνατοι αναφέρθηκαν στη μητροπολιτική περιοχή του Ντάλας, της τέταρτης σε μέγεθος πόλης των ΗΠΑ με περίπου 7 εκατομμύρια κατοίκους. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

"Πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γκάρλαντ, Πέντρο Μπάρινο. "Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή όταν μια τέτοια τρομερή καταιγίδα χτυπά την επομένη των Χριστουγέννων", σχολίασε.

Τα πέντε από τα θύματα του Γκάρλαντ πιστεύεται ότι επέβαιναν σε οχήματα που παρασύρθηκαν από έναν ανεμοστρόβιλο κοντά στον Πολιτειακό Αυτοκινητόδρομο 190 και τον Διαπολιτειακό 30. Τουλάχιστον 600 κτίρια στο βόρειο Τέξας έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Πέντε ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν στο Τέξας και ένας στην Οκλαχόμα το Σάββατο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία προειδοποίησε ότι σήμερα μπορεί να σχηματιστούν και άλλοι. Για τον λόγο αυτό έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο για ανεμοστρόβιλους σε πολλές κομητείες της περιοχής του Χιούστον.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο τμήμα των κεντρικών Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνοντας ότι αναμένουν χιονοπτώσεις στο Νέο Μεξικό, το Τέξας, την Οκλαχόμα και το Κάνσας, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο πλημμυρών σε μια έκταση από το Τέξας μέχρι το Οχάιο. Σε περιοχές του ανατολικού Νέου Μεξικού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκτιμά ότι το χιόνι μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά.

Μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα, τοπική ώρα, είχαν ακυρωθεί περίπου 440 πτήσεις από τις ΗΠΑ, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές στο Ντάλας.

Στην Πολιτεία του Τέξας, περίπου 25.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση