GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλληνας ένα από τα 14 θύματα του μακελειού στην Καλιφόρνια

Ο ελληνικής καταγωγής, μεσσιανιστής Εβραίος στο θρήσκευμα, 52χρονος Νίκολας Θαλασσινός ήταν ένας από τους 14 ανθρώπους που έπεσαν νεκρο...

Έλληνας ένα από τα 14 θύματα του μακελειού στην Καλιφόρνια

Ο ελληνικής καταγωγής, μεσσιανιστής Εβραίος στο θρήσκευμα, 52χρονος Νίκολας Θαλασσινός ήταν ένας από τους 14 ανθρώπους που έπεσαν νεκροί από τα πυρά του Σάγεντ Ρίζουαν Φαρούκ και της συζύγου του Τασφίν Μαλίκ προχθές το βράδυ, σε εορταστική εκδήλωση υπαλλήλων της υπηρεσίας δημόσιας υγείας του Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την σύζυγό του, Τζένιφερ, ο Νίκολας ήταν και αυτός επιθεωρητής για θέματα υγείας και συνεργαζόταν με τον Σάγεντ Φαρούκ στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας Υγείας της κομητείας.

Η Τζένιφερ περιγράφει τον σύζυγό της ως έναν καλό άνθρωπο, που δεν είχε διαφορές με τον δράστη της επίθεσης. "Τα πηγαίνανε καλά", είπε για την σχέση του με τον Φαρούκ. "Απ'όσο ξέρω, (ο Σάγεντ) τα πήγαινε καλά με όλους. Αυτό είναι το πιο σοκαριστικό", λέει, προσθέτοντας ότι άκουσε πως πριν από το μακελειό, μπορεί να υπήρξε ένας διαπληκτισμός κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Ο Θαλασσινός γνώριζε ότι ο Φαρούκ ήταν μουσουλμάνος, αλλά δεν είχε πει ποτέ ότι είχε κάποιες ακραίες απόψεις. "Αν είχε, ο σύζυγός μου θα είχε πει κάτι", πρόσθεσε. 

Ο σύζυγός της ήταν ένας άνθρωπος με συντηρητικές πολιτικές πεποιθήσεις, πρόσθεσε, και μιλούσε ανοιχτά όσον αφορά την τρομοκρατία των ισλαμιστών. 

"Ο σύζυγός μου ήταν ευλαβής πιστός", είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι στην γραβάτα του φορούσε το Άστρο του Δαυίδ. "Ήθελε να υπηρετεί τον Κύριο και να φέρει κι άλλους κοντά στον Κύριο", πρόσθεσε. 

"Είχε μια εκπληκτική εργατική ηθική", δήλωσε παράλληλα ο φίλος του Εντ Μπεκ, η σύζυγος του οποίου ήταν κάποτε συνεργάτης με τον Θαλασσινό σε υπηρεσία του Νιού Τζέρσεϊ.  

Τα τελευταία χρόνια ο φίλος του ανησυχούσε για το Ισραήλ, θυμάται επίσης ο Μπεκ, και, όπως προσθέτει, ήταν εξαιρετικά ειλικρινής όσον αφορά τις απόψεις του.

Σε μια από τις αναρτήσεις του στο Facebook, η οποία είχε γραφτεί μια ημέρα πριν από το μακελειό, ο Θαλασσινός αναφέρει ότι είχε λάβει ένα απειλητικό μήνυμα σε σχέση με το Ισραήλ. 

Έως πέρυσι ο εκλιπών έγραφε με το όνομα "Noahide" στο συντηρητικό ιστολόγιο Big Dog, σύμφωνα με ανάρτηση στο μπλογκ αυτό του διαχειριστή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση