GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταβατική κυβέρνηση στα Σκόπια από τις 15 Ιανουαρίου

Το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στα Σκόπια στα τέλη Απριλίου θα τηρηθεί και στις 15 Ιανουαρίου η χώρα θα...


Το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στα Σκόπια στα τέλη Απριλίου θα τηρηθεί και στις 15 Ιανουαρίου η χώρα θα αποκτήσει νέα κυβέρνηση, η οποία θα διεξάγει τις εκλογές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.
Προηγουμένως, ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι θα παραιτηθεί στις 10 Ιανουαρίου, ώστε να σχηματιστεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου η μεταβατική κυβέρνηση που θα διοργανώσει τις πρόωρες εκλογές στα τέλη Απρίλιου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στη διεξαγωγή εκλογών στις 24 Απριλίου 2016 κατέληξαν τον Ιούλιο οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων, στη βάση μίας συμφωνίας για την επίλυση της πολύμηνης πολιτικής κρίσης στη χώρα.
Πάντως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ ανέφερε ότι η αντιπολίτευση θα συμμετάσχει στις εκλογές του Απριλίου μόνον εάν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα διασφαλίζουν τίμιες και δημοκρατικές εκλογές.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Νίκολα Γκρούεφσκι ότι φέρει προσκόμματα στην υλοποίηση των προβλεπόμενων της συμφωνίας για την επίλυση της πολιτικής κρίσης και δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει αδιάβλητες εκλογές.
Από την μεριά του ο Γκρούεφσκι κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι αναζητά δικαιολογίες για να αναβληθούν οι εκλογές του Απριλίου, φοβούμενη ότι θα υποστεί συντριπτική ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση