GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φυλάκιση 3 ετών σε 23χρονο για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε 23χρονος κατηγορούμενος ότι συμμετείχε σε επεισόδια στα Εξάρχεια πετώντας ...

Φυλάκιση 3 ετών σε 23χρονο για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε 23χρονος κατηγορούμενος ότι συμμετείχε σε επεισόδια στα Εξάρχεια πετώντας πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα κατά των αστυνομικών.

Ο νεαρός , ο οποίος αντιμετώπιζε και το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής, απολογούμενος ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου , επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του αλλά και την οικογένεια του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 23χρονος δικάστηκε χωρίς συνήγορο και διαχώρισε τη θέση του από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ισχυριζόμενος πως δεν είναι αναρχικός έχει μετανιώσει και δεν πρόκειται να συμμετάσχει ξανά στο μέλλον σε επεισόδια. Η πρόεδρος , μάλιστα, του δικαστηρίου απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο λέγοντας του: "Γιατί ανακατεύεστε; Οι αστυνομικοί είναι φίλοι μας και όχι εχθροί μας". Με την απόφαση του δικαστηρίου η πρόεδρος τόνισε στον κατηγορούμενο ότι το δικαστήριο δεν εξαντλεί την αυστηρότητά του και για το λόγο αυτό του δίνει την τριετή αναστολή και τον αφήνει ελεύθερο με την ευχή να μην βρεθεί ξανά κατηγορούμενος.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της εξέφρασε την απορία τι ήταν αυτό που ώθησε τον κατηγορούμενο να έχει τέτοιο μίσος εναντίον ανθρώπων που δεν του έχουν κάνει τίποτα και ζήτησε την καταδίκη του χωρίς αναστολή υπογραμμίζοντας ότι "πρέπει να σταματήσουν οι εικόνες βίας και καταστροφών".

Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια –ανάμεσα τους και 4 ανήλικοι- έχουν παραπεμφθεί στη 14η τακτική ανακρίτρια και θα απολογηθούν τις επόμενες ημέρες για αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ακόμα 2 ανήλικοι διώκονται για πλημμελήματα και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση