GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

4.000 τζιχαντιστές αποχωρούν από τη Δαμασκό

Χιλιάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα αλλά και πολίτες θα απομακρυνθούν αύριο Σάββατο από τρία προάστ...


Χιλιάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα αλλά και πολίτες θα απομακρυνθούν αύριο Σάββατο από τρία προάστια στα νότια της Δαμασκού, μετά την επίτευξη μιας πρωτοφανούς συμφωνίας που τους εξασφαλίζει την ασφαλή διέλευσή τους και τη μεταφορά τους στη Ράκα και τη Μάρεα.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία αυτού του είδους που αφορά και μέλη του ΙΚ. Μέχρι σήμερα, οι προσωρινές εκεχειρίες που εφαρμόζονταν κατά καιρούς αφορούσαν μαχητές διαφόρων ανταρτικών οργανώσεων που συνδέονται με τη συριακή αντιπολίτευση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η συμφωνία αυτή είναι το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες μεταξύ του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και εκπροσώπων των κατοίκων των τριών προαστίων. Οι συνθήκες διαβίωσης στις περιοχές αυτές είναι άθλιες τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της πολιορκίας τους από τον στρατό από το 2013.

Σύμφωνα με τις πηγές, η συμφωνία αφορά τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιάρμουκ και τα γειτονικά προάστια Κάνταμ και Χάτζας αλ Άσουαντ. Το τελευταίο ήταν βάση του ΙΚ κοντά στην πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση