GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα "Μαρτινάκια" συμπληρώνουν φέτος 55 χρόνια ζωής

Συμπαγές σύμβολο εφηβικής επαναστατικότητας και νεανικής ανεξαρτησίας οι αρβύλες Dr Martens δεν βγήκαν ποτέ εκτός μόδας. Τώρα, διάσημο...

Συμπαγές σύμβολο εφηβικής επαναστατικότητας και νεανικής ανεξαρτησίας οι αρβύλες Dr Martens δεν βγήκαν ποτέ εκτός μόδας. Τώρα, διάσημοι σχεδιαστές εμπνέονται από το στιλ των Doc's, χοντρή σόλα, δέρμα, ευδιάκριτες ραφές και χρηστικότητα, και φτιάχνουν τις δικές τους ανθεκτικές μπότες.
Όταν πρωτοκυκλοφόρησαν ικανοποιούσαν ορθοπεδικές ανάγκες και όχι στιλιστικά ζητήματα της πανκ-ροκ σκηνής. «Παιδιά» του Δρ. Κλάους Μάρτενς, γιατρού που υπηρετούσε στο γερμανικό στρατό στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν καρπός ενός στιγμιαίου λάθους. Ο Δρ. Μάρτενς τραυμάτισε τον αστράγαλο του κάνοντας σκι και μετά για να αναρρώσει είχε μια ιδέα. Μια αρβύλα με αερόσολα αντί για τη δύσκαμπτη στρατιωτική μπότα.
Η επιτυχημένη ιδέα του έγινε εμπορική πραγματικότητα το 1950. Αμέσως μετά τα δικαιώματα κατασκευής αγοράστηκαν από τη βρετανική επιχείρηση Γκριγκς, η οποία κυκλοφόρησε το πολύ δημοφιλές μοντέλο «1460» την Πρωταπριλιά του 1960. Οι οκτώ τρύπες για κορδόνια και το χαρακτηριστικό κίτρινο πιαστράκι παραμένουν μέχρι σήμερα το σήμα κατατεθέν των θρυλικών παπουτσιών. Καθώς ήταν γερές έγιναν σε χρόνο ρεκόρ οι μπότες της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση