GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5 συνήθειες που πρέπει όλες οι μαμάδες να αποκτήσουν τη νέα χρονιά

Μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε μια αλλαγή, αλλά μόλις την κάνετε θα σας γίνει συνήθεια. Και μπορεί να έχουμε αρκετές κακές συνήθειες ...


Μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε μια αλλαγή, αλλά μόλις την κάνετε θα σας γίνει συνήθεια. Και μπορεί να έχουμε αρκετές κακές συνήθειες τις οποίες προσπαθούμε να κόψουμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι πρέπει να υιοθετούμε και ορισμένες καλές.

Πώς όμως μπορείτε να αποκτήσετε συνήθειες; Προγραμματίστε το (στην ανάγκη βάλτε ένα ξυπνητήρι), ζητήστε υποστήριξη από φίλους και γνωστούς και ξεκινήστε κάτι μαζί ή δώστε ευθύνες στον εαυτό σας. Το πιο σημαντικό είναι η συνέπεια: φροντίστε να το εντάξετε καθημερινά στο πρόγραμμά σας ή εβδομαδιαία στον ίδιο χώρο με τον ίδιο τρόπο. Εδώ είναι μερικές καλές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε το νέο έτος.
Επενδύστε σε ένα χόμπι

Σας αρέσει το πλέξιμο ή η ζωγραφική; Αφιερώστε μια ημέρα της εβδομάδας στο χόμπι σας. Αν μπορείτε να το κάνετε κάθε μέρα, θα είναι καταπληκτικό, αλλά αρχίστε με χαμηλές προσδοκίες ώστε να είστε συνεπής. Ενημερώστε τα παιδιά (αν είναι μεγάλα), και τον σύντροφό σας, ότι μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα ακυρώσετε το εβδομαδιαίο ραντεβού με το χόμπι σας. Είναι η «ώρα της μαμάς» και αυτή τη μία ώρα θα την αφιερώσετε στον εαυτό σας και μόνο στον εαυτό σας. Σας ακούγεται εγωιστικό; Μια ώρα την εβδομάδα την οποία θα αφιερώνετε σε κάτι που σας αρέσει, θα σας κάνει πιο ευτυχισμένη σαν άτομο και καλύτερη μητέρα. Το αξίζετε!
Μειώστε τις ώρες που σερφάρετε στα Social Media και αποκτήστε αληθινούς φίλους

Αυτό δεν είναι κριτική. Εξάλλου κι εμένα μου αρέσει να χαζεύω στο Facebook και το Instagram. Απολαύστε τον χρόνο που περνάτε στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αλλά κάντε κι ένα διάλειμμα. Γιατί; Επειδή υπάρχουν κάποιες μαμάδες που παίρνουν πολύ στα σοβαρά τα κοινωνικά δίκτυα και συγκρίνουν τα πάντα, από την ανατροφή που δίνουν στα παιδιά τους μέχρι τους γάμους. Αυτό δεν είναι υγιές για οποιοδήποτε εμπλέκεται . Ας είμαστε ειλικρινείς: η αληθινή ζωή είναι καλύτερη από ένα post στο Facebook. Κι αν είστε εντελώς εθισμένοι με τα social media, δοκιμάστε αυτό: προτείνετε σε μια φίλη σας από το Facebook, την οποία δεν γνωρίζετε πολύ καλά, να βγείτε έξω για έναν καφέ ώστε να γνωριστείτε καλύτερα. Μπορεί να χτιστεί έτσι μια πραγματική φιλία!
Καθιερώστε εξόδους με άλλες μαμάδες

Καθιερώστε μια «έξοδο μαμάδων» ώστε να το ρίχνετε λίγο έξω! Κάντε το συνήθεια μαζί με τις υπόλοιπες μαμάδες από το σχολείο των παιδιών σας και φροντίστε μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας να βγαίνετε έξω είτε για καφέ, είτε για ποτό ή για φαγητό. Οι μαμάδες χρειάζεστε η μία την άλλη και σίγουρα έχετε πολλά να πείτε και να μοιραστείτε!
Χάστε εκείνα τα πέντε κιλά

Θα πρέπει να αγαπάτε και να αποδέχεστε το σώμα σας σε όλες τις ηλικίες και τα στάδια, αλλά αν έχετε όντως απηυδήσει, προσπαθήστε να χάσετε επιτέλους εκείνα τα πέντε κιλά που θέλετε. Τι σας εμποδίζει; Κάντε μια συνδρομή στο γυμναστήριο ή παρακολουθήστε μαθήματα γιόγκα ή pilates. Εντάξτε στη διατροφή σας περισσότερα φρούτα και λαχανικά και λιγότερα γλυκά. Κάντε το για εσάς, όχι για τον σύντροφό σας ώστε να είστε ενθουσιασμένες με το σώμα σας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Και πάλι να τονίσουμε ότι η αποδοχή είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αποδοχή δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να μου αρέσει αυτό που έχω, σημαίνει απλά ότι ξέρω τι έχω, και κυρίως προσπαθώ να το κατανοήσω, εάν πραγματικά θελήσω να το αλλάξω. Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και πείτε δυνατά: «Γεια σου, όμορφη».
Ασχοληθείτε με τα σημαντικά

Αφήστε το πλυντήριο πιάτων και ασχοληθείτε με τα παιδιά σας περισσότερο. Κόψτε λίγες ώρες από όλες τις δουλειές του σπιτιού απλά για να βρείτε χρόνο να παίξετε. Στη τελική, αγνοήστε τις δουλειές. Τα παιδικά χρόνια των παιδιών σας θα περάσουν χωρίς καν να το καταλάβετε. Απολαύστε τον χρόνο σας μαζί τους αντί να αναδιπλώνετε κάλτσες και δεν θα το μετανιώσετε. Στο τέλος έτσι κι αλλιώς, όλα θα γίνουν. Αφιερώστε το 2016 στο παιχνίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση