GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ομάδα Bijoux de kant με την Τάνια Τσανακλίδου στο Θέατρο Τέχνης

Εμπνευσμένο από την νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη «Πρώτη Αγάπη» (1919), το νέο έργο του 'Ακη Δήμου «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδ...


Εμπνευσμένο από την νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη «Πρώτη Αγάπη» (1919), το νέο έργο του 'Ακη Δήμου «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» αποτελεί τη καινούρια θεατρική δουλειά της ομάδας Bijoux de kant, από τις 14 Ιανουαρίου στο Θέατρο Τέχνης, στη σκηνή της Φρυνίχου. Επιφυλάσσει στο κοινό, μάλιστα, μία μεγάλη έκπληξη: την Τάνια Τσανακλίδου επί σκηνής.

Η γνωστή ερμηνεύτρια επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης ύστερα από 40 χρόνια, ως μία εκ των τεσσάρων πρωταγωνιστών της παράστασης επανακάμπτοντας στο σανίδι, δύο χρόνια μετά το «Cabaret» του Κωνσταντίνου Ρήγου. Μαζί της θα δούμε επίσης τους Λένα Δροσάκη, Νικόλα Αγγελή και Γιάννη Παπαδόπουλο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Σκουρλέτη.

Οι ίδιοι οι συντελεστές χαρακτηρίζουν την παράσταση σαν «μια παραλλαγή σε μια εμβληματική νουβέλα της ελληνικής λογοτεχνίας και, ταυτόχρονα, μια συμφωνία για τέσσερα πρόσωπα ενορχηστρωμένη από το φάντασμα της αδύνατης αγάπης.

Ίσως γιατί "όποιος δεν γεμίζει τον κόσμο του με φαντάσματα, μένει μονάχος". Και γιατί οι λυγμοί είναι η καλύτερη μουσική για τους άδοξους έρωτες».

Η υπόθεση διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα, σ' ένα ορεινό χωριό της Κρήτης με ήρωα ένα νέο αγόρι. Ψηλά στο βουνό ο νεαρός Γιωργής αναμετριέται με την αποκάλυψη των επιθυμιών του. Η ανάγνωση του Ακη Δήμου, πάνω στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, παρακολουθεί τη μεταμόρφωση ενός θαύματος σε εφιάλτη, το πάθος να τρέχει ξέφρενο μέχρι το χείλος της απόγνωσης και τον έρωτα να πέφτει σ' έναν βαθύ γκρεμό για να βυθιστεί εκεί όπου κανένα πειρατικό δεν θα τον ψάξει. «Ο Γιωργής βρέχεται από μια θάλασσα κι ανεβαίνει ένα βουνό για να στεγνώσει. Αυτή ήταν η εικόνα που καρφώθηκε στην καρδιά μου, διαβάζοντας την "Πρώτη αγάπη"», αναφέρει ο συγγραφέας Ακης Δήμου κι αυτή την εικόνα ακολουθεί στο έργο του «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα».

Ο Γιάννης Σκουρλέτης σκηνοθετεί «απόκρημνα τοπία και επιθυμίες, ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Γνώριμοι τόποι για την bijoux de kant που συχνάζει σε βυθούς και γυμνά βράχια» σημειώνει ο σκηνοθέτης.

Τη μουσική της παράστασης επιμελείται ο Κώστας Δαλακούρας, τα σκηνικά ο Ανδρέας Κασάπης, τα κοστούμια η Δήμητρα Λιάκουρα και τους φωτισμούς η Χριστίνα Θανάσουλα.

Τιμές εισιτηρίων:

Πέμπτη- 10 ευρώ γενική είσοδος,

Παρασκευή- 15 ευρώ | 10 ευρώ (μειωμένο ) | 5 ευρώ (άνεργοι),

Σάββατο- 18 ευρώ | 12 ευρώ (μειωμένο) | 5 ευρώ (άνεργοι),

Κυριακή- 16 ευρώ | 12 ευρώ (μειωμένο ) | 5 ευρώ (άνεργοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση