GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζευγάρι μουσουλμάνων ετοίμαζε αιματοκύλισμα σε εμπορικό στο Λονδίνο

Δύο επίδοξους βομβιστές, έναν άνδρα και μια γυναίκα, που σχεδίαζαν πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο του Λον...


Δύο επίδοξους βομβιστές, έναν άνδρα και μια γυναίκα, που σχεδίαζαν πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου καταδίκασε χθες βρετανικό δικαστήριο.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο 25χρονος Μοχάμεντ Ρίμαν και η 24χρονη σύζυγός του Σάνα Αχμέντ Καν ήταν πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του σχεδίου τους στα πρότυπα των επιθέσεων αυτοκτονίας τζιχαντιστών του Iσλαμικού Κράτους καθώς το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους, το τεστάρισμα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού υλικού στην πίσω αυλή του σπιτιού τους, είχε ήδη ολοκληρωθεί. 

Στόχοι του ζευγαριού ήταν το εμπορικό κέντρο «Westfield» στο Λονδίνο ή, εναλλακτικά, κάποιος σταθμός του μετρό.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το ζευγάρι ήθελε η επίθεση να συμπέσει με την 10η «επέτειο» των βομβιστικών επιθέσεων που είχαν αιματοκυλίσει στις 7/7/2005 τη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα σχέδιά τους όμως ματαιώθηκαν όταν ο Ρίμαν άρχισε να ζητά... συμβουλές μέσω twitter από τους οπαδούς του για το ποιος ήταν ο καλύτερος στόχος: «Το εμπορικό κέντρο Westfield του Λονδίνου ή το μετρό;» ρωτούσε μέσω ενός προφίλ με το ψευδώνυμο «σιωπηλός βομβιστής», το οποίο είχε φωτογραφία του διαβόητου Τζιχάντι Τζον.

Σε έφοδο της Αστυνομίας στο σπίτι του ζεύγους στο Μπερκσάιρ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 10 κιλά εκρηκτικών - το διπλάσιο εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν στις αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο στις 21/7/2005, ενώ στα κινητά και τους υπολογιστές τους βρέθηκαν εγχειρίδια κατασκευής βομβών και εκρηκτικού υλικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση