GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλβανία: Ο Ράμα κατηγορεί τον Μπερίσα για τα φιλέτα του Ιονίου...

Για υφαρπαγή τουριστικών φιλέτων στις παραθαλάσσιες περιοχές του Ιονίου, στο Νότο της Αλβανίας, από Αλβανούς του Βορρά -και πίσω απ'...

Για υφαρπαγή τουριστικών φιλέτων στις παραθαλάσσιες περιοχές του Ιονίου, στο Νότο της Αλβανίας, από Αλβανούς του Βορρά -και πίσω απ' αυτούς το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα- κατήγγειλε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.
"Πεντακόσιες χιλιάδες στρέμματα γης" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ράμα, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του στους Αγίους Σαράντα, "έχουν υφαρπάξει άτομα που προέκυψαν αίφνης ως ιδιοκτήτες, αλλά αντίκρισαν για πρώτη φορά το Ιόνιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της φυλής τους, όταν ήρθε στην εξουσία ο Σαλί Μπερίσα".
Άμεση ήταν η αντίδραση του  Σαλί Μπερίσα. Σε ανάρτησή του, στο facebook κατηγόρησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για "εθνική διάσπαση" και ότι "ξέσπασε σε πρωτάκουστο αντεθνικό ρατσισμό κατά των πολιτών βόρειας καταγωγής, από την εποχή του κακόφημου Ζωγράφου, οι φάλαγγες ανταρτών του οποίου πολεμούσαν κατά των βορείων καθοδηγούμενων από τους Ισά Μπουλετίνι και Ριζά Κρυεζίου".
Σε ρεπορτάζ και άρθρα, αλβανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι Αλβανοί του Βορρά εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες σε περιουσίες που άνηκαν σε ντόπιους κατοίκους στην περιοχή του Ιονίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση