Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 5o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

  Κίνδυνος συσσώρευσης τόνων σκουπιδιών στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών...

  Σε 6 ημέρες από τώρα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί στην περιοχή του Ρέντη και συγκεκριμένα στην Κεντρική Λαχαναγορά.
  Σύμφωνα με καταγγελίες, η υπάρχουσα υπεύθυνη εταιρεία που ασχολείται με την καθαριότητα της λαχαναγοράς Αθηνών παύει τις υπηρεσίες της με αποτέλεσμα 35 τόνοι σκουπιδιών να αρχίσουν να συσσωρεύονται από τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.
  Η υπάρχουσα διοίκηση της λαχαναγοράς φαίνεται να έχει κωλυσιεργήσει στη διαδικασία ανάδειξης νέου φορέα που θα αναλάβει το μεγάλο αυτό έργο με αποτέλεσμα έμποροι της λαχαναγοράς αλλά και κάτοικοι της περιοχής να έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν.

  Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, ενώ λίγους μήνες πριν η υπάρχουσα εταιρεία είχε καταθέσει πρόταση που ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του διαγωνισμού για την ανάδειξη του νέου φορέα καθαριότητας, η νέα διοίκηση που όρισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρακάμπτει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το συγκεκριμένο ζήτημα.
  Συγκεκριμένα, η διοίκηση, σύμφωνα με τις καταγγελίες, μπαίνει στη διαδικασία διοργάνωσης κλειστών διαγωνισμών πιθανόν και απ ευθείας αναθέσεων ως μόνη λύση για να καλύψει την καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος με την καθαριότητα.
  Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του ΣΤΕ δεσμεύει την κεντρική λαχαναγορά στο να μην διεξάγει νέο διαγωνισμό, θεωρώντας ότι ο διαγωνισμός που είχε διεξαχθεί παλαιότερα ήταν νόμιμος.
  Έμποροι δηλώνουν πως τα τελευταία χρόνια η κεντρική λαχαναγορά έχει σταθεί στα πόδια της οικονομικά και μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει αποτελέσει η καθαριότητα στον χώρο. Παράλληλα εκφράσουν την αγωνία τους σχετικά με την επίλυση του ζητήματος.
  Το zougla.gr επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα εμπορίου και καταναλωτή, Αντώνη Παπαδεράκη, ο οποίος αν και γνώριζε το θέμα ανέφερε πως αρμόδια για τις αποφάσεις αυτές είναι η διοίκηση της Κεντρικής Λαχαναγοράς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κίνδυνος συσσώρευσης τόνων σκουπιδιών στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr