GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχώρησαν από την Ολομέλεια οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Για “κοινοβουλευτικό πραξικόπημα” κατηγόρησε την κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποχωρώντας από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για...

Αποχώρησαν από την Ολομέλεια οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Για “κοινοβουλευτικό πραξικόπημα” κατηγόρησε την κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποχωρώντας από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες, λόγω του μεγάλου αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν σε αυτό.

Ο εισηγητής του κόμματος Μιχάλης Τζελέπης σχολίασε πως ενώ το νομοσχέδιο έχει 20 άρθρα κατατέθηκαν 21 άσχετες τροπολογίες, και πρόσθεσε πως “δεν είναι μόνο η προχειρότητα που διακρίνει την κυβέρνηση, δεν είναι μόνο η ασυνέπεια λόγων και πράξεων, αυτό είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα”.

“Ευτελίζετε με προκλητικό τρόπο τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Σας καθοδηγούν οι πελατειακές σας σχέσεις, οι συντεχνιακές σας λογικές και το στήσιμο ενός σκληρά ελεγχόμενου κράτους”, είπε ο κ. Τζελέπης και αποχώρησε με σύσσωμη τη ΚΟ πριν το πέρας της συνεδρίασης.
Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορά στην επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με την οποία επανέρχεται στην διαδικασία επιλογής η συνέντευξη των υποψηφίων, ενώ παράλληλα παρέχεται στα Συμβούλια, που θα διεξάγουν τις συνεντεύξεις, η δυνατότητα να αποκλείσουν υποψηφίους από τη διαδικασία.

Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία του υπουργού Μεταφορών, που αφορά στην διεύρυνση των ΔΣ των συγκοινωνιακών φορέων, και στα άρθρα 4 και 19 του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες.

Οι ονομαστικές ψηφοφορίες θα διεξαχθούν την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση