GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο Νίκος Βουργουτζής

Πέθανε, χθες, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 82 ετών, ο δημοσιογράφος Νικόλαος Βουργουτζής, ιστορικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων...

Πέθανε, χθες, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 82 ετών, ο δημοσιογράφος Νικόλαος Βουργουτζής, ιστορικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ-Θ κάνει ιδιαίτερη μνεία στην "πολύτιμη παρακαταθήκη (του εκλιπόντα) στον δημοσιογραφικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας χάρη στο ήθος, τον επαγγελματισμό και τη θέρμη με την οποία υπηρέτησε την ενημέρωση και τον λόγο".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει, επίσης, "τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του συναδέλφου, που με τη διαδρομή και τη δράση του εμπλούτισε το πρότυπο του καλλιεργημένου και πολυδιάστατου επαγγελματία δημοσιογράφου".

Η κηδεία του Νικολάου Βουργουτζή θα γίνει σήμερα, στις 16.00, στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Λίγα λόγια για τον Ν. Βουργουτζή

Γεννημένος το 1933 στη Θεσσαλονίκη, ο Νικόλαος Βουργουτζής σπούδασε Φιλολογία, και από το 1951 άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος, αρχικά ως ανταποκριτής της εφημερίδας Ναυτεμπορική, και από το 1952 στην εφημερίδα Μακεδονία με την διαδρομή της οποίας ταυτίστηκε επί τέσσερις δεκαετίες, διατελώντας πολιτικός, οικονομικός, δικαστικός, αστυνομικός και ελεύθερος ρεπόρτερ, υπεύθυνος για τη διαμόρφωση σελίδων με πολιτιστικά θέματα, συντάκτης ύλης, αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και διευθυντής.

Υπήρξε, επίσης, ανταποκριτής της εφημερίδας Ελευθερία, διευθυντής του περιοδικού Επιλογές και συνεργάτης της ΥΕΝΕΔ, του ΕΙΡΤ, της ΕΤ2 και της ΕΡΤ. Επιπλέον, διετέλεσε σύμβουλος Τύπου και δημοσίων σχέσεων στον οργανισμό αστικών συγκοινωνιών και στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχε επί σειρά πολλών ετών σε διοικήσεις και πειθαρχικά συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, με την οποία διατηρούσε σταθερά ισχυρούς τους δεσμούς του, ενώ διατύπωνε πάντοτε την πίστη του στην ανάγκη ενότητας του δημοσιογραφικού κόσμου. Η τελευταία από τις πολλές θητείες του στο Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας της Ένωσης έληξε μόλις το 2014. Τον Μάρτιο του 2003, τιμήθηκε, για το σύνολο του έργου του, με το βραβείο του Ιδρύματος Δημοσιογραφίας Μπότση.

Άοκνος και σε διαρκή πνευματική εγρήγορση, ασχολήθηκε επίσης με τη λογοτεχνία εκδίδοντας από το 2003 ως το 2012 πέντε βιβλία που διατρέχουν ευρύτατο πεδίο, από διηγήματα έως ιστορικά μυθιστορήματα και μαρτυρίες, ενώ σταθερή ήταν η αγάπη του για το θέατρο, για το οποίο επίσης έγραψε έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση