GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο μεγάλος μαέστρος Κουρτ Μαζούρ

O Κουρτ Μαζούρ, ένας από τους σημαντικότερους μαέστρους παγκοσμίως, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Φιλα...


O Κουρτ Μαζούρ, ένας από τους σημαντικότερους μαέστρους παγκοσμίως, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, Μάθιου Βανμπίζεν.

“Με βαθιά θλίψη γράφω εκ μέρους της οικογένειας Μαζούρ και της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης ότι ο Κουρτ Μαζούρ, που διετέλεσε μουσικός διευθυντής μας το διάστημα 1991 έως 2002 και διατήρησε τιμητικά αυτόν τον τίτλο, απεβίωσε την 19η Δεκεμβρίου του 2015”, έγραψε ο Μάθιου Βανμπίζεν.

Γεννηθείς το 1927, ο Κουρτ Μαζούρ διηύθυνε πολλές από τις σημαντικότερες ορχήστρες στον κόσμο, μεταξύ αυτών την Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης (1991- 2002), την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας (ONF) στο Παρίσι και την Φιλαρμονική του Λονδίνου.

Ο Κουρτ Μαζούρ λάτρευε τους συνθέτες Μπαχ, Μέντελσον, Μπραμς και Μπετόβεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση