GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βόμβα από ΗΠΑ: "Παράθυρο" να ζητηθούν ενέχυρα από την Ελλάδα για δάνεια του ΔΝΤ

Άμεσο έλεγχο στα δάνεια που δίνει το ΔΝΤ, κατά παρέκκλιση των διατάξεών του, όπως αυτά που πήρε η Ελλάδα, ζητά το αμερικανικό Κογκρέσο, μ...

Άμεσο έλεγχο στα δάνεια που δίνει το ΔΝΤ, κατά παρέκκλιση των διατάξεών του, όπως αυτά που πήρε η Ελλάδα, ζητά το αμερικανικό Κογκρέσο, με βάση νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα, ενώ ζητά και μελέτη για το αν πρέπει να υπάρξουν ενέχυρα από την Ελλάδα για νέα δάνεια τέτοιου τύπου.

Με το νομοσχέδιο αυτό, αναφέρουν οι Financial Times, η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει την ανάκληση της δυνατότητας κατ’ εξαίρεση χορήγησης μεγάλων δανείων από το ΔΝΤ. Πρόκειται για μία εξαίρεση που θεσπίσθηκε για πρώτη φορά το 2010, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Με βάση το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να ενημερώνει το Κογκρέσο τουλάχιστον επτά ημέρες πριν το Διοικητικό Συμβούλιο ψηφίσει τη χορήγηση μίας «κατ’ εξαίρεση πρόσβασης» στα κεφάλαια του Ταμείου.

Το νομοσχέδιο ζητά, επίσης, να υπάρξει μία μελέτη για το αν χρειάζονται ενέχυρα για τα δάνεια αυτά, εγείροντας την πιθανότητα, όπως σημειώνουν οι FT, να πρέπει χώρες, όπως η Ελλάδα, να παραδώσουν τον έλεγχο μεγάλου μέρους των υποδομών τους, όπως λιμανιών ή εργοστασίων παραγωγής ρεύματος, στο ΔΝΤ για την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του.

Υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικάνος αξιωματούχος, που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ότι οι όροι αυτοί, είναι κρίσιμης σημασίας για να ξεπερασθούν οι ανησυχίες των συντηρητικών σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις του ΔΝΤ και τα πρόσφατα προγράμματά του διάσωσης χωρών.

1 σχόλιο

  1. O Τσίπρας, ο Προδότης της Ελλάδας, το γιουσουφάκι των Ερντογόν – Νταβούτογλου, που άνοιξε τα σύνορα από την μεριά της Τουρκίας για να πραγματοποιηθεί το Δόγμα Οζάλ, ( η κατάκτηση της Ελλάδας από την Τουρκία με Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες ) με ύφος χιλίων πιθήκων σε συνέντευξη του στους Financial Times επισημαίνει τον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε < μαύρη τρύπα για πρόσφυγες και μετανάστες, ( ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ ΤΟ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΕ )
    Μ α αυτός δεν έδωσε εντολή να μην εμποδίζονται να έρχονται στην Ελλάδα? Μα αυτός δεν τους έλεγε θα σας δώσουμε σπίτια? Μα αυτός δεν τους έλεγε θα σας κόψουμε και επίδομα? Μα αυτός δεν έλεγε είναι απάνθρωπο να είναι εδώ η μισή οικογένεια, προσκαλώντας έτσι και τα υπόλοιπα μέλη της? Μα αυτός δεν ζήτησε ΤΩΡΑ από τον Νταβούτογλου να πληροφορεί, ο Νταβούτογλου τις Ελληνικές αρχές, για το πόσοι εξ Τουρκίας (Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες ) θα έρχονται εβδομαδιαίως έτσι που οι Ελληνικές Αρχές πεσμένες στα τέσσερα με κατεβασμένα τα σώβρακα να τους υποδέχονται για ένα στα γρήγορα καλώς όρισες? ….. Μετά από αυτά συμπεραίνω ότι τα κόκαλα του Μέτερνιχ θα τρίζουν στον τάφο του καθώς θα έχει διαπιστώσει ότι στο ποιος ήταν και είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδος αυτός τελικά αποδείχτηκε πολύ μικρός, καθώς τον ξεπέρασε ο Τσίπρας Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ Κυβέρνηση του, ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση