GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι

«Οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι» ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «είμ...

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι

«Οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι» ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με αξιόπιστες εταιρίες, οι οποίες θα υποδείξουν την ημερομηνία των εκλογών.»

«Εάν δεν καταφέρουμε να γίνουν στο τέλος του 2015 θα γίνουν στις αρχές του 2016» είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Μέχρι να εκλεγεί Πρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία θα αντιπολιτεύεται με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι «απίθανο το ενδεχόμενο διάσπασης» και συμπλήρωσε:

«Για να γίνει η Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να μάθει να ζει και με τις όποιες εσωτερικές διαφωνίες μέσα στο κόμμα. Αυτό σημαίνει ένα πλαίσιο εσωκομματικής Δημοκρατίας πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει».

«Αν εκλεγώ Πρόεδρος θα ζητήσω τις παραιτήσεις όλων για να στελεχώσουμε τη Νέα Δημοκρατία από την αρχή με μια πολύ πιο λιτή δομή» επεσήμανε ενώ ερωτηθείς για τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, απάντησε:

«Δεν έχω δει τον κ. Σαμαρά ούτε τον κ. Καραμανλή να παρεμβαίνουν σε αυτήν τη διαδικασία. Με τον κ. Σαμαρά υπήρχαν διαφορές που είχαν να κάνουν με την οικογενειακή ιστορία. Από τη στιγμή που δέχθηκα να γίνω υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά άφησα τα ιστορικά βαρίδια πίσω μου».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει δεκανίκι μιας Κυβέρνησης που μας οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση» ωστόσο υπογράμμισε ότι «στις επιμέρους διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συμφωνούμε θα τις ψηφίζουμε».

Όσον αφορά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σχολίασε: «Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έγινε για να διαφωνήσει ο κ. Τσίπρας και να πάει μετά στην Κ.Ο. να τους ζητήσει να στηρίξουν. Πραγματική διάθεση συναίνεσης δεν υπάρχει.  Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει, υποτίθεται, τη συναίνεση όμως δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής. Εάν ζητήσει συγγνώμη θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα».

«Είμαι υπέρ της συναίνεσης υπό δυο προϋποθέσεις: Πρώτον να υπάρχει ειλικρινής αυτοκριτική από τον κ. Τσίπρα και δεύτερον η συνεννόηση να είναι πολύ ευρύτερη πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Εμείς δεν παρέχουμε μια συναίνεση αλα καρτ. Όταν συνεχίζεται το πάρτι στο Δημόσιο και καταστρέφεται η Παιδεία δεν μπορούμε να συζητάμε για συναίνεση» πρόσθεσε.

«Δεν βλέπω ενδεχόμενο εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα πρέπει να επιζητά εκλογές γιατί δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στελεχώνει το Κράτος με κολλητούς και φίλους θα πρότεινα στον κ. Τσίπρα, ως κίνηση πραγματικής συναίνεσης, να βρούμε όλοι μαζί έναν τρόπο αντικειμενικό να επιλέγουμε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση