GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Δεν ξέρω αν θα αντέξει η κυβέρνηση αλλά δεν αγωνιώ να επιστρέψω

Δεν έχει αγωνία να επιστρέψει, όπως λέει, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαψεύδοντας τα σενάρια που τον φέρουν να σχεδιάζει την ...

Σαμαράς: Δεν ξέρω αν θα αντέξει η κυβέρνηση αλλά δεν αγωνιώ να επιστρέψω

Δεν έχει αγωνία να επιστρέψει, όπως λέει, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαψεύδοντας τα σενάρια που τον φέρουν να σχεδιάζει την επαναφορά του στη Νέα Δημοκρατία ή και να φλερτάρει με την ιδέα ίδρυσης νέου κόμματος.

«Δεν είναι η αγωνία μου να επιστρέψω» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός και όπως λέει σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής θέλει τη ΝΔ ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, ώστε να είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίσει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνεντευξή του στο Εθνος, απορρίπτει κατηγορηματικά τα περί επιστροφής του ή ίδρυσης νέου κόμματος. «Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν. Τη Νέα Δημοκρατία τη θέλω ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, δηλαδή έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίζει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτός είναι ο παραταξιακός μας ρόλος πάντα και η εθνική μας υποχρέωση» σημειώνει και προσθέτει: «Και πάντως η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Η αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει. Και να μην πάει χαμένη όλη αυτή η ανορθωτική προσπάθεια που ξεκινήσαμε και εγκαταλείφθηκε από τη νέα κυβέρνηση».

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει επίσης ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σωθεί η χώρα, η οποία όπως υποστηρίζει έχει βγει από το σωστό δρόμο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ζητεί από τους τέσσερις υποψήφιους ενότητα και σοβαρότητα, καθώς και να γίνουν άμεσα οι εσωκομματικές εκλογές, οι οποίες έχουν οριστεί για τις 20 Δεκεμβρίου.

Ζητά επίσης η παράταξη να υπερασπιστεί το έργο της, που σήμερα δικαιώνεται, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να επιστρέψει στην εξουσία, όπως υποστηρίζει. «Αυτό το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το κατεδαφίζει», δηλώνει ο κ.Σαμαράς.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης, ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι σήμερα τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπάρχουν και όσα λέγονται είναι ευφάνταστα σενάρια.

«Αν η κυβερνηση εγκαταλείψει τα ψέματα κα τις ιδεοληψίες της, το πράγμα αλλάζει. Αλλά ως τότε δεν τίθεται θέμα» σημειώνει.

«Δεν ξέρω αν θα αντέξει η κυβέρνηση. Νομίζω ότι ήδη δείχνει σημάδια πανικού», απαντά σε σχετικό ερώτημα.

Ο κ. Σαμαράς επιμένει ότι η χώρα δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθει. «Ασε που από αλλου το περιμέναμε και από αλλού μπορεί να μας έλθει. 'Οπως με το 'πάγωμα' του Σένγκεν για την Ελλάδα, με το οποίο μας απειλούν τώρα: γιατί μόλις ανέλαβε ο κ.Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα! Και εικοσαπλασιάστηκαν οι ροές λαθρομεταναστών και προσφύγων προς τη χώρα μας», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση