GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε γερμανική τουριστική αποικία...

Με τις “ευλογίες” των πιστωτών της χώρας μας υπογράφτηκε σήμερα (14/12) το μεσημέρι η κατάπτυστη συμφωνία ξεπουλήματος, από το ελληνικό Δ...

Με τις “ευλογίες” των πιστωτών της χώρας μας υπογράφτηκε σήμερα (14/12) το μεσημέρι η κατάπτυστη συμφωνία ξεπουλήματος, από το ελληνικό Δημόσιο, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία, επικεφαλής της οποίας είναι ο γερμανικός όμιλος Fraport AG-Slentel Ltd., σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου.
Το τίμημα αυτής της αγοραπωλησίας, ανέρχεται στο ευτελές, σε σχέση με την πραγματική αξία των 14 αεροδρομίων-φιλέτων, ποσό των 1,234 δισ. ευρώ και η προκαταβολή θα καταβληθεί, με την ανάληψη της λειτουργίας, η οποία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του2016. Επίσης προβλέπεται ετήσιο καταβλητέο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό.
Από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που εκχωρούνται στον γερμανικό όμιλο, αυτά που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα είναι του Ακτίου (PVK), της Καβάλας (KVA) και της Θεσσαλονίκης (SKG). Τα υπόλοιπα 11 αεροδρόμια βρίσκονται σε νησιά και είναι της Κέρκυρας (CFU), των Χανίων/Κρήτης (CHQ), της Κεφαλονιάς (EFL), της Κω (KGS), της Μυτιλήνης (MJT), της Μυκόνου (JMK), της Ρόδου (RHO), της Σάμου (KGS), της Σαντορίνης (JTR), της Σκιάθου (JSI) και της Ζακύνθου (ZTH). Συνολικά, τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια εξυπηρέτησαν το 2014 περίπου 22 εκατομμύρια επιβάτες και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 23 εκατομμύρια σε επιβάτες για το 2015. Ειδικότερα, το διεθνές επιβατικό κοινό αποτελεί το 77% της συνολικής κίνησης στα 14 αυτά αεροδρόμια.
Από τα παραπάνω στοιχεία γίνεται αντιληπτό, ότι η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο εκχωρεί, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά υποχρεώνει το ελληνικό Δημόσιο να χάσει μια σημαντική πηγή πάγιων εσόδων και να παραχωρήσει, ουσιαστικά, την “καρδιά” των τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας σε γερμανικά χέρια.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι η κυβέρνηση χάρισε στην κυριολεξία στο γερμανικό κράτος τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια-φιλέτα της χώρας μας. Η Ελλάδα εκχωρεί τα πάντα, την ιδιωτική περιουσία στους γύπες των αγορών, τη δημόσια περιουσία στους πιστωτές μέσω του υπερ-ταμείου. Η χώρα μετατρέπεται σε ξεπουλημένο προτεκτοράτο. Το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα δεν χάνει μόνο τα αεροδρόμιά της, αλλά και μετατρέπεται σε γερμανική τουριστική αποικία. Το τραγικό είναι, ότι θα πληρώσουμε και από πάνω του Γερμανούς για να μεταβιβαστούν τα αεροδρόμια και να εκχωρήσουμε την καρδιά των τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας. Η κύρωση αυτής της αποικιακής συμφωνίας παράδοσης των αεροδρομίων μας θα επισύρει βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Αργά ή γρήγορα ο ελληνικός λαός θα επανακτήσει, επί της ουσίας τώρα, τα αεροδρόμιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση