GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπίρτζης: Χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων

«Δεν είμαι καθόλου ανήσυχος» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτ...

Σπίρτζης: Χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων

«Δεν είμαι καθόλου ανήσυχος» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας στο ερώτημα πόσο ανήσυχος είναι για το ενδεχόμενο να κινδυνεύσει η κυβερνητική σταθερότητα στη χώρα με αφορμή το ασφαλιστικό και το 2ο πακέτο των προαπαιτούμενων, και πρόσθεσε:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πεισμένη για την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, είναι πεισμένη ότι αυτά τα μέτρα, τα οποία πολλά από αυτά δεν τα πιστεύουμε, πρέπει να γίνουν προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να είμαστε απέναντι σε αυτούς που δεσμευτήκαμε και τη συμφωνία που κάναμε, εντάξει. Και τα βήματα που έχουμε να κάνουμε είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα. Μέχρι στιγμής απ’ ό,τι μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ,τα πάμε καλά».

Στο ερώτημα αν είναι αρκετοί οι 153 βουλευτές για να περάσει ένα τόσο βαρύ νομοθέτημα όπως το ασφαλιστικό ή θα έπρεπε στην επόμενη φάση η κυβέρνηση να διευρύνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία συνεργαζόμενη ίσως και με κάποιο από τα μικρότερα κόμματα, ο υπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων απάντησε: «Θεωρώ ότι πρέπει να βρίσκουμε σε κάθε πολιτική, σε κάθε τέτοιο μεγάλο τομέα που έχουμε, όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση, η παιδεία, ή και άλλα θέματα, όσο το δυνατόν μεγαλύτερες συγκλίσεις. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αυτό πρέπει να μεταφράζεται και σε στήριξη κοινοβουλευτική της κυβέρνησης μόνιμα».

Και συμπλήρωσε: «Είναι άλλο να έχουμε μία συνεννόηση και έναν διάλογο με όλα τα κόμματα για να αναζητήσουμε συγκλίσεις και άλλο να αναζητάμε και άλλα κόμματα να στηρίζουν την κυβέρνηση. Επομένως προφανώς πρέπει να γίνει ένας πραγματικά μεγάλος και δημοκρατικός διάλογος για το ασφαλιστικό και άλλα θέματα, για να αναζητήσουμε αυτές τις συγκλίσεις, όχι μόνο στο κοινοβούλιο, ιδίως στην κοινωνία και να προχωρήσουμε και να ξέρουμε σαν λαός, σαν χώρα, που πάμε και με ποιο σχέδιο. Στο ασφαλιστικό κατά τη γνώμη μου η μεγάλη ανατροπή που πρέπει να γίνει και διαφοροποιείται σε σχέση με τις πολιτικές που είχαμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε ένα πλήρες ανταποδοτικό σύστημα για το ασφαλιστικό αλλά πρέπει να πάμε σε ένα αναδιανεμητικό σύστημα. Αυτό είναι μία κυρίαρχη πολιτική αντίθεση που έχουμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορεί να βρεθεί λύση στο ασφαλιστικό».

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο κ. Σπίρτζης έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για μία πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ στην επισήμανση ότι ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου είπε ότι όχι μόνο δεν ήταν επιτυχία αλλά αντίθετα το δημόσιο έχασε την περιουσία του στις τράπεζες σημείωσε:

«Με τις τράπεζες δεν θα μπορούσε να μην γινόταν η ανακεφαλαιοποίηση μέσα στο έτος, όπως και τα καταφέραμε, και είναι πολύ μεγάλη επιτυχία (...) οποιοδήποτε πρόβλημα είχε το τραπεζικό σύστημα της χώρας θα συνεπαγόταν κούρεμα στις καταθέσεις των πολιτών. Είναι προτιμότερο, μέχρι τώρα έχει δώσει ο ελληνικός λαός δεκάδες δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, να έχανε και τις καταθέσεις του; Γιατί αυτό θα γινόταν. Τα χρήματα αυτά που λέει ο κ. Θεοδωράκης ότι χάθηκαν από την περιουσία του δημοσίου θα χανόντουσαν από τις καταθέσεις, τις μικροκαταθέσεις, γιατί οι μεγάλοι δεν είναι στη χώρα όπως ξέρετε, των Ελλήνων πολιτών. Όταν κυβερνάς έχει συγκεκριμένες επιλογές. Έχεις στόχο να λειτουργεί ένα τραπεζικό σύστημα με διαφάνεια».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση