GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργισμένη η Βαγδάτη για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Μοσούλη

Η Βαγδάτη κάλεσε σήμερα την Τουρκία να αποσύρει "αμέσως" τα στρατεύματά της από το Ιράκ μετά την ανάπτυξη τούρκων στρατιωτών ...

Οργισμένη η Βαγδάτη για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Μοσούλη
Η Βαγδάτη κάλεσε σήμερα την Τουρκία να αποσύρει "αμέσως" τα στρατεύματά της από το Ιράκ μετά την ανάπτυξη τούρκων στρατιωτών στα περίχωρα της Μοσούλης, στο βορρά, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
 
Η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων θεωρείται "σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας του Ιράκ. Οι ιρακινές αρχές ζητούν από την Τουρκία να αποσύρει 'αμέσως' τα στρατεύματά της τα οποία έστειλε για να εκπαιδεύσουν ιρακινές ένοπλες ομάδες "χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης" στη Βαγδάτη, επισημαίνει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ-Αμπάντι.
 
Σύμφωνα με το τουρκικό φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, δύναμη 150 τούρκων στρατιωτών έφθασε χθες στην περιοχή της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, την οποία έχει καταλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΕΙ), στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής κουρδικών στρατευμάτων του Ιράκ.
 
Το τουρκικό απόσπασμα, που υποστηρίζεται από 20 έως 25 άρματα μάχης, αναπτύχθηκε στην περιοχή Μπασίκα, μετέδωσε το Ανατολή. Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται εδώ και δυόμισι χρόνια στο βόρειο Ιράκ, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας συνεργασίας με στόχο την εκπαίδευση των "πεσμεργκά", των δυνάμεων της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.
"Έχουμε την επιβεβαίωση ότι η Τουρκία έστειλε στο ιρακινό έδαφος στρατεύματα που εκτιμώνται σχεδόν σε ένα τεθωρακισμένο σύνταγμα, που συνοδεύεται από άρματα μάχης και πυροβολικό δήθεν για να εκπαιδεύσουν ένοπλες ομάδες, και αυτό χωρίς το αίτημα ή την έγκριση των ομοσπονδιακών ιρακινών αρχών", διατυπώνει με διαμαρτυρία η ανακοίνωση.
Η στρατιωτική μετακίνηση έγινε χθες στο πλαίσιο μιας εκ περιτροπής εναλλαγής του προσωπικού που μετέχει στην αποστολή, σύμφωνα με το Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση