GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Κύριε Δικαστά με είπε Γκόλουμ! Με προσέβαλε;

Ένα δικαστήριο στην Τουρκία καλείται να πάρει μια... δύσκολη απόφαση: ο χαρακτήρας του Γκόλουμ, στον Άρχοντα Των Δακτυλιδιών (Lord of...

Ερντογάν: Κύριε Δικαστά με είπε Γκόλουμ! Με προσέβαλε;
Ένα δικαστήριο στην Τουρκία καλείται να πάρει μια... δύσκολη απόφαση: ο χαρακτήρας του Γκόλουμ, στον Άρχοντα Των Δακτυλιδιών (Lord of the Rings) είναι καλό ή σατανικό πλάσμα. Και γιατί αυτό έχει σημασία; Γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να αποφανθεί εάν το Γκόλουμ είναι καλό ή κακό για να αποφασίσει αν ένας γιατρός, που τον αποκάλεσε Γκόλουμ, τον έβρισε. Είναι εξάλλου γνωστό ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα πάει πολύ καλά με όσους τον "προσβάλλουν".
Οι δικηγόροι του Ερντογάν έχουν μηνύσει τον φυσίατρο Bilgin Ciftci, στα δυτικά της πόλης του Αϊντίν. Όπως αναφέρουν στη μήνυση τους, ο γιατρός δημοσίευσε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρομοιάζουν τον Ερντογάν με αυτό το "μικρό κοκαλιάρικο πλάσμα".
"Ο εισαγγελέας δεν έχει δει την ταινία και χαρακτήρισε το Γκόλουμ ως 'το τέρας σε ένα κακό ρόλο'. Αλλά εμείς του είπαμε ότι το Γκόλουμ δεν είναι σατανικό. Ο ίδιος ο χαρακτήρας προσωποποιεί τη μάχη του καλού και του κακού. Βασικά είναι ένα θύμα της κοινωνίας" είπε ο δικηγόρος του Ciftci's, Hicran Danisman.
Επειδή όμως ούτε ο δικαστής μπόρεσε να αποφανθεί, το θέμα παραπέμφθηκε σε ειδικούς. Η επιτροπή που θα κρίνει αποτελείται από έναν ειδικό σε θέματα κινηματογράφου, έναν ειδικό της συμπεριφορικής και έναν ψυχολόγο.
Πάντως αν η επιτροπή αποφανθεί ότι το Γκόλουμ είναι κακό, ο γιατρός είναι αντιμέτωπος με 4 χρόνια φυλακή, για εξύβριση του προέδρου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση