GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι κατασχέσεις καταθέσεων για οφειλές στα ταμεία

Ξεκινάει τη Δευτέρα η διαδικασία κατάσχεσης καταθέσεων προς τους οφειλέτες των Ταμείων, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (...

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι κατασχέσεις καταθέσεων για οφειλές στα ταμεία
Ξεκινάει τη Δευτέρα η διαδικασία κατάσχεσης καταθέσεων προς τους οφειλέτες των Ταμείων, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών  και τις τράπεζες.
Πιο συγκεκριμένα, άμεσο κίνδυνο κατασχέσεων διατρέχουν οι περίπου 147.000 οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, αλλά δεν έχουν υπαχθεί σε καμία ρύθμιση χρεών, μιας και από τις 31 Οκτωβρίου έληξε η αναστολή λήψη αναγκαστικών μέτρων.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΑΟ, στη συγκεκριμένη κατηγορία των μεγαλοφειλετών ανήκουν πάνω από 8.000 άτομα, τα οποία χρωστούν 6 δισ. ευρώ.
Βάσει του σχεδιασμού το ΚΕΑΟ θα μπορεί να στέλνει στα πιστωτικά ιδρύματα έως και 600 κατασχετήρια την ημέρα, ανά τράπεζα. Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο σύστημα τα 4 περιφερειακά ΚΕΑΟ (Α΄ και Β΄ Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης) καθώς και τα 17 περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ στα οποία συστάθηκαν και λειτουργούν ήδη τμήματα ΚΕΑΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση