GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ήταν ένα θετικό διήμερο για τη χώρα μας. Καλές γιορτές

«Ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας», χαρακτήρισε την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της χρονιάς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρ...


«Ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας», χαρακτήρισε την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της χρονιάς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της - όπου ουσιαστικά συζητήθηκε το προσφυγικό αλλά δεν ελήφθη καμία ουσιαστική απόφαση.

«Η Ελλάδα μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαίνει να υπερασπίζεται τόσο το δίκιο της όσο όμως και ευρύτερες πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε o πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη «χρονιά που φεύγει», είπε πως ήταν μια «πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη», «μια χρονια μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων». Όπως πρόσθεσε, «σ’αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις, νομίζω βάλαμε και μεις καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, μια αλλαγή κατεύθυνσης».

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε επίσης «αυτό το μπόλι» να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά και τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι «ιδιαίτερα μετά την προηγούμενη χρονιά που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων να είναι μια χρονιά των μεγάλων ανατροπών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την κάλυψη των «κρίσιμων ωρών» της περασμένης χρονιάς και ευχήθηκε καλές γιορτές και καλή χρονιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση