GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "Αγιο Δισκοπότηρο" των ναυαγίων ανακαλύφθηκε ανοιχτά της Κολομβίας

Tο ναυάγιο της ισπανικής γαλέρας του 1708, Σαν Χοσέ, μαζί με τον αμύθητο θησαυρό που μετέφερε ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε η Κολομβία, αν...

Το
Tο ναυάγιο της ισπανικής γαλέρας του 1708, Σαν Χοσέ, μαζί με τον αμύθητο θησαυρό που μετέφερε ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε η Κολομβία, ανοιχτά της Καρθαγένης.
Το ναυάγιο του Σαν Χοσέ θεωρείται από πολλούς ώς το ″Αγιο Δισκοπότηρο″ των ναυαγίων, που μέχρι σήμερα παρέμεναν μυστήριο.
Η γαλέρα βυθίστηκε τον Ιούνιο του 1708, ανοιχτά της χερσονήσου της Καρθαγένης από ένα βρετανικό πλοίο. Στα αμπάρια του μετέφερε χρυσό, κοσμήματα και πολύτιμα μέταλλα, η αξία των οποίων εκτιμάται σήμερα μεταξύ 3,5 έως 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο θησαυρός προοριζόταν για τον Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο V, για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του στον πόλεμο της ισπανικής διαδοχής.
Η γαλέρα βυθίστηκε μαζί με το πολυτιμο φορτίο της- επίσης 600 μέλη πλήρωμα σκοτώθηκαν στο ναυάγιο.
«Πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές, αν όχι η μεγαλύτερη όπως λένε κάποιοι, υποθαλάσσια ανακάλυψη στην ιστορία της ανθρωπότητας», ανέφερε ο πρόεδρος της Κολομβίας, ο οποίος ανακοίνωσε την κατασκευή ειδικού μουσείου στην Καρθαγένη, όπου θα εκτίθενται τα πολύτιμα ευρήματα.
Mετά από μακρόχρονη δικαστική διαμάχη, μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας και μιας αμερικανικής εταιρείας, δικαστήριο των ΗΠΑ, το 2011, έκρινε πως η γαλέρα είναι ιδιοκτησία της Κολομβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση