GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τούρτα Χανίων

Απαιτούμενος χρόνος: 100 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη Υλικά Για 4-6 άτομα Για τη ζύμη 250 γραμμάρια γιαούρτι 1...

Τούρτα Χανίων
Απαιτούμενος χρόνος: 100 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
250 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια ελαιόλαδο ή βούτυρο
340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
1 ½ κιλό αρνί
½ κιλό μυζήθρα Χανίων ή γραβιέρα τριμμένη
½ κούπα ζωμό κρέατος
6 φυλλαράκια δυόσμου κατά προτίμηση φρέσκου
Αλάτι
Πιπέρι
Για την επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι ρίχνετε το γιαούρτι μαζί με το βούτυρο και λίγο χλιαρό νερό, ανακατεύετε καλά και προσθέστε λίγο – λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε καλά προσθέτοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει απ΄τα χέρια.
Έπειτα λαδώστε ένα μεγάλο λεκανάκι και βάζετε τη ζύμη μέσα. Αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της περίπου 50 λεπτά.
Σ΄αυτό το σημείο που φουσκώνει η ζύμη, βράζετε το αρνάκι για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφήνετε για αρκετή ώρα να κρυώσει και κόψτε το ψιλά καρέ. Στη συνέχεια ρίχνετε το τυρί ψιλοκομμένο, μαζί με το αρνάκι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον ζωμό κρέατος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σ΄αυτό το σημείο ετοιμάστε με τη ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίστε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Κόβετε τη ζύμη σε δυο μέρη και απλώστε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγετε σε φύλλο διαμέτρου 35εκ. περίπου. Στη συνέχεια λαδώστε καλά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο και τοποθετήστε το φύλλο μέσα στη φόρμα προεξέχοντας λίγο στα τοιχώματα της φόρμας.
Στη συνέχεια σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε σε φύλλο 30 εκ. τη δεύτερη ζύμη.
Σ' αυτό το σημείο ρίχνετε τη γέμιση μέσα στη φόρμα και καλύψτε το μείγμα με το δεύτερο φύλλο κόβοντας με ένα μαχαιράκι τη ζύμη που προεξέχει από τα τοιχώματα. Σκεπάστε την πίτα με μια πετσέτα για 10 λεπτά και μετά αλείψτε την πίτα με το μείγμα αυγού, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε στους 100 βαθμούς στις αντιστάσεις για 60 λεπτά. Αφήστε την πίτα να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση