GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τριγμοί στην κυβέρνηση Τσίπρα!‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι άμεσα συνδυασμένες με τις μνημονιακές υποχρεώσεις...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ.


Οι πολιτικές εξελίξεις είναι άμεσα συνδυασμένες με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πια θεωρούν ότι το ασφαλιστικό και αργότερα οι αγρότες θα οδηγήσουν την κυβέρνηση στο να χάσει την "δεδηλωμένη" και να αναζητά οικουμενικές λύσεις....
Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες σε όλα τα επίπεδα!
Θα περάσει όλα τα προ απαιτούμενα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και χωρίς απώλειες από την Βουλή;

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως... όχι!

Ήδη η κατάσταση είναι κρίσιμη πολιτικά δανείζομαι την ανάλυση που έπεσε σήμερα στα χέρια μου και σας την παραθέτω: "Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν σαφής μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ και προσπαθώντας να σχολιάσει την αποστροφή της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη για ενδεχόμενη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. «Αυτό θα φανεί αν ξεκινήσει μια συζήτηση με πολιτικές δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβάνοντας σ’ αυτές τις δυνάμεις την Ένωση Κεντρώων, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι, ενώ απέκλεισε την Νέα Δημοκρατία.

Βεβαίως υπάρχουν αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι καθώς κρίνεται η πολιτική τους επιβίωση. Τις επόμενες μέρες θα φανεί το τι ακριβώς θα γίνει. Οι ψηφοφορίες για κρίσιμα νομοσχέδια θα δείξουν προς τα πού οδεύουν τα πράγματα. Το βέβαιο είναι ότι οι κινήσεις προσέγγισης γίνονται και εκεί αποσκοπεί το ραντεβού Τσίπρα με Λεβέντη για τις επόμενες μέρες. Ερωτηματικό είναι το γιατί ο Λεβέντης μιλάει για 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτοιμοι να αποσκιρτήσουν από το ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζοντας κρίσιμα νομοσχέδια.

Το βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας με την τακτική του της επίθεσης κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ευελπιστεί να στριμώξει τη Φώφη πολιτικά αλλά και να πιέσει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Επί της ουσίας και μπροστά στο ότι δύσκολα θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε εκλογές σύντομα, ο Τσίπρας επιδιώκει την προσέγγιση με αυτές τις δυνάμεις μέσω των επικείμενων δύσκολων για την κυβέρνησή του ψηφοφοριών, που καταρχήν να του δώσει τη δυνατότητα να έχει μαξιλαράκια αλλά και να δημιουργήσει όρους κατάλληλους που θα διευκόλυναν τη συγκρότηση ενός κεντροαριστερού πόλου μέσα στη βουλή που θα δρούσε συντεταγμένα.

Ως προς τη ΝΔ φαίνεται ότι ο σχεδιασμός του Τσίπρα κινείται στη λογική ότι στην κατάσταση που είναι η ΝΔ δεν μπορεί να τον απειλήσει. Υπάρχει στην ανάγκη το μαξιλαράκι των καραμανλικών και γι’ αυτό εξακολουθεί να δίνει ρόλο στον Καμμένο να επιτίθεται στη ΝΔ από τα δεξιά της. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που θα επιθυμούσε μια επικράτηση του Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ, καθώς ακόμα και μια διάσπαση της ΝΔ θα του προσέφερε έναν ακόμη συνομιλητή.
Οι επόμενες μέρες θα δείξουν πολλά. Το βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας παίζει τις τελευταίες του ζαριές που όσο πιθανό είναι να τον βγάλουν από πάνω με δεδομένη την άθλια κατάσταση του πολιτικού συστήματος άλλο τόσο πιθανό είναι να τον ρίξουν στα τάρταρα."

Εμείς βέβαια θα πούμε ξανα ότι η ΝΔ δεν πρέπει να μείνει αμέτοχη στις εξελίξεις....η οποία θα πρέπει να επιδιώξει και να επιβάλλει οικουμενική με άλλο πρωθυπουργό της επιλογής της όπως του... Σταύρου Δήμα.

Όπως και να χει πάντως το πράγμα τα δύσκολα στην κυβέρνηση έρχονται αφού μπορεί με το ασφαλιστικό να υπάρξουν οι πρώτοι "τριγμοί" τα πράγματα όμως θα χειροτερεύσουν με τους.... αγρότες να κρατούν από τώρα αναμμένα τα τρακτέρ τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση